Aarhus Universitetsforlag
Cover

Kønsbevidst pædagogik

En del af serien Pædagogisk rækkevidde (8) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
68 sider
Paperback
ISBN 978 87 7184 536 5

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Køn er ikke bare biologi, men også kultur og vaner, som vi selv skaber. Ikke mindst i skolen. Derfor må vi undgå at komme børn og deres køn i kasser og i stedet udfordre påstande om, at skolen er for piger, eller at drengene er problemet. Det kan lærere gøre i undervisningen ved hjælp af kønsbevidst pædagogik. 

Tekla Canger voksede op i 70’ernes og 80’ernes Danmark. Da hun var syv, klædte hun sig ud som cowboy og ikke cowgirl til fastelavn – køn fyldte nemlig ikke så meget i hendes barndom. Sådan er det ikke i dag, hvor hun på Københavns Professionshøjskole blandt andet underviser lærerstuderende i, hvordan de undgår at kategorisere drenge og piger efter køn.

"Kønsbevidst pædagogik er en virkelig god bog! Den kommer rigtig godt omkring emnet og får med overraskende og udfordrende eksempler konkretiseret problematikken. Den opfordrer ganske simpelt til, at vi tænker os om.”

Jeppe Bundsgaard er professor i it og fagdidaktik på DPU.

 

 

Cecilie Harrits

Cecilie

Cand.mag. i litteratur- og kunsthistorie og læreruddannet med linjefag i dansk og specialpædagogik. Cecilies ansvarsområder er pædagogik, uddannelse, psykologi (bl.a. de to serier Pædagogisk rækkevidde og Didaktiske studier) og kunsthistorie. Hun har tidligere bl.a. arbejdet med kommunikation, kompetenceudvikling og videndeling. Inden hun kom til forlaget, var hun lærer i folkeskolen.

Cecilie Harrits

Redaktør

Telefon: +45 28 40 50 30

cha@unipress.au.dk

Pressen skrev

Christine Reinwald, folkeskolen.dk

"Jeg er virkelig opløftet over denne bogs præcision og kortfattethed – på bare 65 sider får forfatter Tekla Canger både udvidet ens perspektiv og givet flere konkrete forslag til, hvordan man kan ændre sin praksis til at være mere inkluderende. (...) Jeg kan kun anbefale at læse den."

Læs hele anmeldelsen på folkeskolen.dk

Boy Olesen, lektør

En tankevækkende bog om kønsbevidst pædagogik [...] En rigtig god ide at komme med bud på hvordan man fx kan arbejde kønsbevidst når undervisningen tilrettelægges - dette fx i natur/teknik-undervisningen. Et væsentligt budskab er, at kompetente lærere med en kønsbevidst tilgang tilrettelægger undervisningen ud fra børnenes behov fremfor deres køn - udfordringen er, at der er mange stereotype forestillinger om drenge og piger.

Bogen er velskrevet med kapitelinddeling og mange afsnit - og så er der et eller andet positivt over at bogen ikke er større, end at den kan ligge i en hvilken som helst lomme. Bogen er et fint bidrag til seriens ide med at inspirere til en praksisnær pædagogisk udvikling.

Marianne Bindslev, Uddannelsesbladet

Kønsbevidst pædagogik er forfatteren Tekla Cangers samlede introduktion til dette pædagogiske begreb.

I bogen gør forfatteren op med et udvalg af myter og forestillinger, der karakteriserer forholdet mellem skole og køn. […].Lad denne lille bog være oplæg til både uhøjtidelige pædagogiske diskussioner og seriøs, visionær skoleudvikling.”

 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen