Aarhus Universitetsforlag

Om forlaget

Nøgleord

Forlaget satser på:

  • højeste faglige niveau i videnskabelige publikationer
  • videnskabsformidling til en bred læserskare
  • stærk engelsk udgivelseslinje
  • førsteklasses boghåndværk

Forlaget bruger fagfællebedømmelse.

Nøgletal

Aarhus Universitetsforlag A/S udgiver ca. 100 nye bøger hvert år og lagerfører knap 2.000 titler, heraf ca. 500 på engelsk.   

Forlaget beskæftiger i dag 13 fuldtidsansatte – redaktører og administrative medarbejdere. Desuden har fem projektansatte redaktører og tre studentermedhjælpere deres gang på forlaget.

Profil

Forlaget satser på såvel videnskabelig litteratur som videnskabs­formidlende udgivelser og undervisningsbøger. Fælles for alle bøger er, at de er forankret i en stærk faglighed.

Det er forlagets fornemste opgave at formidle og synliggøre forskningen ved Aarhus Universitet, men vi er også meget interesserede i at publicere forskning fra andre institutioner.

Forlaget prioriterer med distributører i både England og USA udgivelser på engelsk højt.

Til evaluering af indkomne manuskripter har vi også adskillige fagfolk, som stiller sig til rådighed med peer review.

Håndværk

Vi hæger om kvaliteten i alle faser af produktionen, og derfor samarbejder vi med landets bedste grafikere, korrekturlæsere og bogtrykkere.Forlaget lægger stor vægt på at holde en meget høj kvalitet i såvel tilrettelægning, omslagsdesign og papirvalg som trykke­kvalitet. Vi mener, at forlaget er med til at holde en dansk tradition for godt boghåndværk i hævd, og forlaget modtog da også Forening for Boghaandværks Xylograf F. Hendriksens Medalje i 2004 og i 2009 og i 2014 Den Danske Bogdesignpris for serien Tænkepauser.

Bøger i kommission ­

Aarhus Universitetsforlag A/S har en række titler i kommission for andre udgivere, bl.a. Nationalmuseet, Jysk Arkæologisk Selskab, Det Danske Institut i Athen, Forlaget Historia, Nordisk Sommeruniversitet (NSU) og Det Jyske Musikkonservatorium.

Formalia om forlaget

Forlaget har siden 1. juni 2013 været et aktieselskab, der er 100 % ejet af Aarhus Universitets Forskningsfond. I dag som i årene fra 1985 til 2013, hvor forlaget var en erhvervsdrivende fond, er det virksomhedens formål "at fremme formidling af forskningsresultater og resultater af anden faglig virksomhed fra Aarhus Universitet".  

 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen