Aarhus Universitetsforlag

Kontakt

Aarhus Universitetsforlag A/S

Finlandsgade 29
8200 Aarhus N

Telefon: 53 55 05 42

E-mail: unipress@au.dk

CVR-nr. 3540 1245

Manuskripter og ideer til udgivelser sendes til Gitte Mariager.

Ideer kan drøftes med direktør Carsten Fenger-Grøndahl eller de enkelte redaktører.

Spørgsmål angående rettigheder sendes til Karina Bell Ottosen.

Forlagets medarbejdere

Carsten

Carsten Fenger-Grøndahl

Forlagsdirektør

Telefon:+45 29 86 27 60

E-mail: cfg@unipress.au.dk

Carsten er idehistoriker og var souschef på forlaget, inden han i 2013 blev direktør. Når han en sjælden gang rejser sig fra stolen, tager han på længere rejser til Mellemøsten, sidder i Danske Forlags bestyrelse eller producerer rejsebøger på konkurrerende forlag.

Søren

Søren Mogensen Larsen

Redaktionschef

Telefon:+45 53 55 04 30

E-mail: sml@unipress.au.dk

Cand.mag. i litteraturhistorie. Søren arbejder primært med rejsebøgerne Vide verden og serien Tænkepauser. Han begyndte sin redaktørkarriere på forlaget Turbine, men et barselsvikariat åbnede døren til universitetsforlaget.

Niklas Bakman.jpg

Niklas Krogstrup Bakman

Regnskabschef

Telefon:+45 53 55 07 72

E-mail: nba@unipress.au.dk

Som forlagets regnskabschef har Niklas sit fokus på tal i stedet for bogstaver. Excel er det foretrukne værktøj, når der skal skabes overblik og orden i kaos – for det skal der jo være. Niklas kom til forlaget i december 2017 med erfaring fra revisionsbranchen og sportsdetailhandlen. Når han ikke sidder bag sit skrivebord, kaster han sig gerne ud i et motionsløb eller to. Præcis hvor mange har han selvfølgelig selv fuldstændig styr på.

Sanne

Sanne Lind Hansen

Redaktør

Telefon:+ 45 53 55 07 59

E-mail: slh@unipress.au.dk

Cand.mag. i etnografi og klassisk arkæologi og har tillægsuddannelsen fra Danmarks Journalisthøjskole. Sanne arbejder primært med rejsebøgerne Vide verden og udgivelser inden for antropologi, arkæologi og tidlig historie. Hun har desuden særligt ansvar for udlandssalg og kommissionsaftaler og er den længst siddende redaktør på forlaget. For en menneskealder siden var hun bl.a. projektansat på Antiksamlingen ved Nationalmuseet.

Rikke

Rikke Kensinger

Redaktør

Telefon:+45 53 55 05 86

E-mail: rk@unipress.au.dk

Cand.mag. i nordisk sprog og litteratur. Rikke har i mange år arbejdet som redaktør på forlaget og var bl.a. ansvarlig for serien 50 højdepunkter. I dag bruger hun det meste af sin tid på markedsføring. Hun har en baggrund som udenlandsdansker med job i tidsskriftsafdelingen på Cambridge University Press, underviser i engelsk som fremmedsprog og projektmedarbejder på to kunstmuseer i USA.

Henrik

Henrik Jensen

Redaktør og salgsmedarbejder

Telefon:+45 53 55 06 67

E-mail: hj@unipress.au.dk

Cand.mag. i litteraturhistorie. Henrik er primus motor i forlagets årlige deltagelse på BogForum og står for udadrettede initiativer som konferencer, udstillinger, udsalg og salg generelt. Han redigerer primært bøger inden for litteratur og serierne Verdenslitteratur, Miljøbiblioteket og UNIVERS. Henrik startede på forlaget som ung praktikant i 2007.

Cecilie

Cecilie Harrits

Redaktør

Telefon:+45 53 55 05 83

E-mail: cha@unipress.au.dk

Cand.mag. i litteratur- og kunsthistorie og læreruddannet med linjefag i dansk og specialpædagogik. Cecilies ansvarsområder er pædagogik, uddannelse, psykologi (bl.a. to nye serier, Pædagogisk rækkevidde og Didaktiske studier), kunsthistorie og samarbejde med kunst- og kulturmuseer. Hun har tidligere bl.a. arbejdet med kommunikation, kompetenceudvikling og videndeling. Inden hun kom til forlaget i efteråret 2014, var hun lærer i folkeskolen.

Karina

Karina Bell Ottosen

Redaktør

Telefon:+45 53 55 05 26

E-mail: kbo@unipress.au.dk

Cand.scient. i informationsvidenskab. Karina har ansvar for samfundsvidenskab og udvikling af serien Nordic Welfare. Desuden ansvar for salg af rettigheder og interne arbejdsprocesser. Karina har i mange år arbejdet som redaktør i Gyldendal Akademisk og på Forlaget Ajour og har været informationsspecialist, inden hun i efteråret 2015 valgte at komme til Aarhus Universitetsforlag.

Anette

Anette Stoffersen

Redaktør

Telefon:+45 27 15 97 75

E-mail: as@unipress.au.dk

Cand.mag. i historie og kunsthistorie. Med 30 års erfaring som forlagsredaktør inden for især historie, kunst, kultur og rejser er Anette en alsidig redaktør, der har stået for storværket Dansk skolehistorie og nu primært arbejder med to andre storværker, Dansk Sproghistorie 1-6 og Ludvig Holbergs hovedværker 1-22.

Peter

Peter Bejder

Redaktør

Telefon:+45 53 55 01 59

E-mail: pb@unipress.au.dk

Historiker med tillægsuddannelsen fra Danmarks Journalisthøjskole. Peter arbejder mest med projektet “100 danmarkshistorier”. I over 25 år har han levet af at undervise, redigere og skrive fagbøger, undervisningsmateriale og rejseguides. Han er passioneret fan af West Ham fra East London.

Anne

Anne Hasseriis Jensen

Regnskabsmedarbejder

Telefon:+45 53 55 07 61

E-mail: ahj@unipress.au.dk

Som forlagets længst siddende medarbejder tog Anne handelseksamen i 1988 og blev kontoruddannet på forlaget i 1990. Hun kender alle de gode gamle historier.

Pia

Pia Sandholm Olsen

Administrativ medarbejder

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: pso@unipress.au.dk

Pia er ansvarlig for abonnementer, fakturering og distribution, og hun holder styr på forlagets pakkere. Hun er kontoruddannet og havde 25-års jubilæum på forlaget i efteråret 2015. Hun kan skræmmende mange ISBN-numre udenad.

Gitte

Gitte Mariager

Administrativ medarbejder

Telefon:+45 53 55 06 28

E-mail: gm@unipress.au.dk

Gitte er ansvarlig for håndtering af forlagets hjemmeside, e-bøger, boghandlernes online-tjenester og indkomne manuskripter. Hun har en forkærlighed for det italienske og Italien, hvor hun er uddannet og har arbejdet. I 2006 kom hun til forlaget fra rejsebranchen.

Dave

Dave Kensinger

Digital udvikling og teknisk support

Telefon:+45 53 55 08 95

E-mail: dk@unipress.au.dk

Særligt ansvar for digital udvikling og e-bøger. Dave er bachelor i fly- og rumteknologi og har en master i militærhistorie og internationale relationer fra sit tidligere liv som jagerpilot. Han er stor fan af komplicerede regneark og matematiske formler.

Lea

Lea Albrechtsen

Projektredaktør

Telefon:+45 27 63 89 19

E-mail: lea@unipress.au.dk

Cand.mag. i litteraturhistorie og engelsk. Lea har været praktikant og redaktionsassistent på forlaget siden foråret 2015. Hun redigerer bøger om de fleste emner fra kunsthistorie til retsmedicin, men har en forkærlighed for litteratur og kønsstudier. Hun arbejder desuden freelance som korrekturlæser og oversætter, når hun ikke ”fangirler” over tv-serien "Wynonna Earp".

Leif V.S. Balthzersen

Leif V.S. Balthzersen

Projektredaktør

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: lvsb@unipress.au.dk

Mag.art. i musikvidenskab. Leif har været musikchef for Sønderjyllands Symfoniorkester og Aarhus Symfoniorkester, ensemblechef for Århus Sinfonietta og er bestyrelsesformand for Aarhus Sommeropera. Han har desuden arbejdet på både Aarhus og Københavns Universitet, Det Jyske Musikkonservatorium, Den Jyske Opera, på højskoler samt Folkeuniversitetet og folkeoplysningsforbund i hele landet. I årevis har han også huseret langs reolerne i flere aarhusianske antikvariater.

Søren Hein Rasmussen.jpg

Søren Hein Rasmussen

Projektredaktør

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: shr@unipress.au.dk

Søren er historiker med 25 års forskningskarriere på Aarhus Universitet bag sig. Han sprang i 2015 ud som selvstændig forskningsformidler, spiludvikler m.m., men skriver fortsat også bøger og artikler om lidt af hvert. Redigerer især bøger om historie.

Jakob Vestergaard

Jakob Vestergaard

Projektredaktør

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: jav@unipress.au.dk

Cand.mag. i medievidenskab og multimedia. Jakob arbejder som projektredaktør og har i en årrække været rejseredaktør for Dagbladet Information og selvstændig forlægger med eget mikroforlag. Han har tidligere været ansat som redaktør i Politikens Hus og som medieforsker i DR.

Lisette Agerbo Holm

Lisette Agerbo Holm

Projektredaktør

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: lah@unipress.au.dk

Cand.mag. i litteraturhistorie og æstetik og kultur med tillægsuddannelsen fra Danmarks Journalisthøjskole. Hun arbejder freelance som redaktør af fag- og skønlitteratur og som oversætter af primært ungdoms- og børnebøger. Som forfatter af fagbøger til indskolingen har hun titler i bagkataloget om alt lige fra nuttede kaniner til reformationens bagmand, Martin Luther.

Frida

Frida Bejder Klausen

Redaktionsassistent

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: fbk@unipress.au.dk

Kristine Kold Vestergaard Strandsby

Kristine Kold Vestergaard Strandsby

Redaktionsassistent

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: kkvs@unipress.au.dk

Tilføjet til kurven

Gå til kassen