Aarhus Universitetsforlag

Kontakt

Aarhus Universitetsforlag A/S

Finlandsgade 29
8200 Aarhus N

Telefon: 53 55 05 42

E-mail: unipress@unipress.au.dk

CVR-nr. 3540 1245

Manuskripter og ideer til udgivelser sendes til Gitte Mariager.

Ideer kan drøftes med direktør Carsten Fenger-Grøndahl eller de enkelte redaktører.

Spørgsmål angående rettigheder sendes til Karina Bell Ottosen.

Forlagets medarbejdere

Carsten 18.jpg

Carsten Fenger-Grøndahl

Forlagsdirektør

Telefon:+45 29 86 27 60

E-mail: cfg@unipress.au.dk

Carsten er idehistoriker og var souschef på forlaget, inden han i 2013 blev direktør. Når han en sjælden gang rejser sig fra stolen, tager han på længere rejser til Mellemøsten eller deltager i bestyrelsesarbejdet i Danske Forlag, Dansk Kulturinstitut og Europa Nu.

Søren

Søren Mogensen Larsen

Redaktionschef (orlov)

Telefon:+45 53 55 04 30

E-mail: sml@unipress.au.dk

Cand.mag. i litteraturhistorie. Søren arbejder primært med rejsebøgerne Vide verden og serien Tænkepauser. Han begyndte sin redaktørkarriere på forlaget Turbine, men et barselsvikariat åbnede døren til universitetsforlaget.

UH_1.jpg

Ulrik Hvilshøj

Fungerende redaktionschef

Telefon:+45 51 99 60 50

E-mail: uhv@unipress.au.dk

Cand.mag. i lingvistik. Ulrik har været i forlagsbranchen i mere end 20 år, bl.a. som direktør for Gads Forlag og formand for Danske Forlags bestyrelse. Han gik i 2018 selvstændig som rådgiver, men hjælper nu til på forlaget, indtil Søren er tilbage fra orlov.

Marianne.jpg

Marianne Lenler

Salgs- og marketingchef

Telefon:+45 53 55 05 86

E-mail: ml@unipress.au.dk

Cand.mag. i dansk og engelsk. Marianne brænder for marketing. Hun har tidligere slået sine folder på bl.a. Hans Reitzels Forlag og Gads Forlag. Sidste stop inden universitetsforlaget var den digitale bogtjeneste Politiken Books.

Iben.jpg

Iben Borup Nielsen

Regnskabschef

Telefon:+45 53 55 07 72

E-mail: ibn@unipress.au.dk

Som regnskabschef har Iben tal på økonomien. Hun kom til forlaget i efteråret 2018 fra et job i fødevaresektoren og trives, selvfølgelig, med systemer, regneark og faste rammer. Iben tilbagelægger hver dag ca. 1000 meter fra hjemmet til forlaget og spadserer gerne på arbejde – helt uden at tælle skridt, måle gennemsnitshastighed og beregne hurtigste rute.

Sanne

Sanne Lind Hansen

Redaktør

Telefon:+ 45 53 55 07 59

E-mail: slh@unipress.au.dk

Cand.mag. i etnografi og klassisk arkæologi og har tillægsuddannelsen fra Danmarks Journalisthøjskole. Sanne arbejder primært med rejsebøgerne Vide verden og udgivelser inden for antropologi, arkæologi og tidlig historie. Hun har desuden særligt ansvar for udlandssalg og kommissionsaftaler og er den længst siddende redaktør på forlaget. For en menneskealder siden var hun bl.a. projektansat på Antiksamlingen ved Nationalmuseet.

Henrik

Henrik Jensen

Redaktør

Telefon:+45 53 55 06 67

E-mail: hj@unipress.au.dk

Cand.mag. i litteraturhistorie. Henrik er primus motor i forlagets årlige deltagelse på BogForum og står for udadrettede initiativer som konferencer, udstillinger, udsalg og salg generelt. Han redigerer primært bøger inden for litteratur og serierne Verdenslitteratur, Miljøbiblioteket og UNIVERS. Henrik startede på forlaget som ung praktikant i 2007.

Cecilie

Cecilie Harrits

Redaktør

Telefon:+45 53 55 05 83

E-mail: cha@unipress.au.dk

Cand.mag. i litteratur- og kunsthistorie og læreruddannet med linjefag i dansk og specialpædagogik. Cecilies ansvarsområder er pædagogik, uddannelse, psykologi (bl.a. to nye serier, Pædagogisk rækkevidde og Didaktiske studier), kunsthistorie og samarbejde med kunst- og kulturmuseer. Hun har tidligere bl.a. arbejdet med kommunikation, kompetenceudvikling og videndeling. Inden hun kom til forlaget i efteråret 2014, var hun lærer i folkeskolen.

Karina

Karina Bell Ottosen

Redaktør

Telefon:+45 30 70 11 68

E-mail: kbo@unipress.au.dk

Cand.scient. i informationsvidenskab. Karina har ansvar for samfundsvidenskab og udvikling af serien Nordic Welfare. Desuden ansvar for salg af rettigheder og interne arbejdsprocesser. Karina har i mange år arbejdet som redaktør i Gyldendal Akademisk og på Forlaget Ajour og har været informationsspecialist, inden hun i efteråret 2015 valgte at komme til Aarhus Universitetsforlag.

Anette

Anette Stoffersen

Redaktør

Telefon:+45 27 15 97 75

E-mail: as@unipress.au.dk

Cand.mag. i historie og kunsthistorie. Med mere end 30 års erfaring som forlagsredaktør inden for især historie, kunst, kultur og rejser er Anette en alsidig redaktør, der bl.a. har stået for storværkerne Dansk skolehistorie 1-5 og Holberg · Ludvig Holbergs hovedværker 1-22. Hun arbejder nu bl.a. med værker som Dansk Sproghistorie 1-6 og Dansk Bibliotekshistorie 1-2. Hun har været ansat på forlag både i Jylland og i København, før hun i efteråret 2012 begyndte at arbejde for Aarhus Universitetsforlag.

Peter

Peter Bejder

Redaktør

Telefon:+45 53 55 01 59

E-mail: pb@unipress.au.dk

Historiker med tillægsuddannelsen fra Danmarks Journalisthøjskole. Peter arbejder mest med projektet “100 danmarkshistorier”. I over 25 år har han levet af at undervise, redigere og skrive fagbøger, undervisningsmateriale og rejseguides. Han er passioneret fan af West Ham fra East London.

Maria.jpg

Maria Schaldemose Kristensen

Redaktør

Telefon:31 17 66 78

E-mail: msk@unipress.au.dk

Cand.mag i idéhistorie med en bachelor i biologi og en master i retorik og formidling. Maria er ansvarlig for forlagets naturvidenskabelige udgivelser. Hun har tidligere arbejdet med formidlingsledelse, strategi og uddannelse. Maria er kommet til Aarhus Universitetsforlag i efteråret 2019 fra Energimuseet og har i flere år været gymnasielærer.

Anne.jpg

Anne Hasseriis Jensen

Regnskabsmedarbejder

Telefon:+45 53 55 07 61

E-mail: ahj@unipress.au.dk

Som forlagets længst siddende medarbejder tog Anne handelseksamen i 1988 og blev kontoruddannet på forlaget i 1990. Hun kender alle de gode gamle historier.

Pia.jpg

Pia Sandholm Olsen

Administrativ medarbejder

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: pso@unipress.au.dk

Pia er ansvarlig for abonnementer, fakturering og distribution, og hun holder styr på forlagets pakkere. Hun er kontoruddannet og havde 25-års jubilæum på forlaget i efteråret 2015. Hun kan skræmmende mange ISBN-numre udenad.

Gitte

Gitte Mariager

Administrativ medarbejder

Telefon:+45 53 55 06 28

E-mail: gm@unipress.au.dk

Gitte er ansvarlig for håndtering af forlagets hjemmeside, e-bøger, boghandlernes online-tjenester, bevillinger, genoptryk og indkomne manuskripter. Hun har en forkærlighed for det italienske og Italien, hvor hun er uddannet og har arbejdet. I 2006 kom hun til forlaget fra rejsebranchen.

Dave

Dave Kensinger

Digital udvikling og teknisk support

Telefon:+45 53 55 08 95

E-mail: dk@unipress.au.dk

Særligt ansvar for digital udvikling og e-bøger. Dave er bachelor i fly- og rumteknologi og har en master i militærhistorie og internationale relationer fra sit tidligere liv som jagerpilot. Han er stor fan af komplicerede regneark og matematiske formler.

Amalie H.jpg

Amalie Heidmann

Marketingkoordinator

Telefon:+45 28 70 70 19

E-mail: ahe@unipress.au.dk

Cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling. Amalie er født og opvokset i Aarhus, men har i en årrække boet i København, hvor hun har arbejdet på Gyldendal. Hun startede på universitetsforlaget i februar 2019. Som marketingkoordinator står Amalie bl.a. for forlagets nyhedsbreve og forlagets profiler på de sociale medier.

Leif V.S. Balthzersen

Leif V.S. Balthzersen

Projektredaktør

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: lvsb@unipress.au.dk

Mag.art. i musikvidenskab. Leif har været musikchef for Sønderjyllands Symfoniorkester og Aarhus Symfoniorkester, ensemblechef for Århus Sinfonietta og er bestyrelsesformand for Aarhus Sommeropera. Han har desuden arbejdet på både Aarhus og Københavns Universitet, Det Jyske Musikkonservatorium, Den Jyske Opera, på højskoler samt Folkeuniversitetet og folkeoplysningsforbund i hele landet. I årevis har han også huseret langs reolerne i flere aarhusianske antikvariater.

Søren Hein Rasmussen.jpg

Søren Hein Rasmussen

Projektredaktør

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: shr@unipress.au.dk

Søren er historiker med 25 års forskningskarriere på Aarhus Universitet bag sig. Han sprang i 2015 ud som selvstændig forskningsformidler, spiludvikler m.m., men skriver fortsat også bøger og artikler om lidt af hvert. Redigerer især bøger om historie.

Jakob Vestergaard

Jakob Vestergaard

Projektredaktør

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: jav@unipress.au.dk

Cand.mag. i medievidenskab og multimedia. Jakob arbejder som projektredaktør og har i en årrække været rejseredaktør for Dagbladet Information og selvstændig forlægger med eget mikroforlag. Han har tidligere været ansat som redaktør i Politikens Hus og som medieforsker i DR.

Lisette Agerbo Holm

Lisette Agerbo Holm

Projektredaktør

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: lah@unipress.au.dk

Cand.mag. i litteraturhistorie og æstetik og kultur med tillægsuddannelsen fra Danmarks Journalisthøjskole. Hun arbejder freelance som redaktør af fag- og skønlitteratur og som oversætter af primært ungdoms- og børnebøger. Som forfatter af fagbøger til indskolingen har hun titler i bagkataloget om alt lige fra nuttede kaniner til reformationens bagmand, Martin Luther.

Bjørn Rabjerg.jpg

Bjørn Rabjerg

Projektredaktør

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: bra@unipress.au.dk

Cand.mag. i filosofi med sidefag i dansk, ph.d. i religionsfilosofi. Bjørn har siden 2010 været forsker ved afdeling for teologi ved Aarhus Universitet, hvor han har beskæftiget sig med eksistenstænkning, med fokus på K.E. Løgstrup og Søren Kierkegaard. Når han ikke læser bøger om store danske tænkere, filosoferer han over Arsenals langsomme fald fra fordums storhed.

Martine.jpg

Ane Martine Lønneker

Projektredaktør

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: aml@unipress.au.dk

Ph.d. i litteraturhistorie og æstetik og kultur. Martine arbejder freelance som redaktør. Hun er også universitetslærer og har undervist i litteraturhistorie og formidling. Når hun ikke sidder på kontoret og tænker over teksters form og flow, synger hun klassisk kormusik, bygger et kolonihavehus eller strikker endnu en trøje til sin datter.

Kristine Kold Vestergaard Strandsby

Kristine Kold Vestergaard Strandsby

Redaktionsassistent

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: kkvs@unipress.au.dk

Stud.mag. i nordisk sprog og litteratur med tilvalg i globalisering og kulturel identitet. Kristine er generelt bedst tilpas med en bog og en kop kaffe i nærheden. Det er heldigt, for litteraturen fylder en del i hendes tilværelse. Og når hun ikke pendler mellem forlaget og studiet i Nobelparken, er hun som oftest at finde hos Litteraturmagasinet Standart, hvor hun både er redaktør og skribent.

Emilie.jpg

Emilie Winther Jensen

Redaktionsassistent

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: ewj@unipress.au.dk

Stud.mag. i litteraturhistorie og journalistisk formidling. Emilie har i nogle år arbejdet som redaktør og skribent for et universitetsmagasin, og hun interesserer sig meget for litteratur – især børne- og ungdomslitteratur. Når hun ikke er at finde med en bog i hænderne, sidder hun gerne og strikker en sweater med en lydbog eller podcast i ørene.

Anton_3.jpg

Anton Hvidtjørn

Redaktionsassistent

Telefon:+45 28 57 93 19

E-mail: anh@unipress.au.dk

Stud.mag. i filosofi. Anton beskæftiger sig mest med serien ”100 danmarkshistorier” og den digitale undervisningsplatform Rundtomholberg.dk. Når han ikke løber ærinder for forlaget, skriver han speciale om kunstig intelligens, spiller guitar og forsøger at bygge en synthesizer.

Esther_1.jpg (1)

Esther Mogensen

Marketingassistent

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: emo@unipress.au.dk

Uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole med en dugfrisk professionsbachelor i Kommunikation. Esther startede på forlaget i januar 2020, hvor hun assisterer med bl.a. nyhedsbreve, presse og arrangementer. Hun har en forkærlighed for musik og kultur, og deltager aktivt i det aarhusianske kulturliv.

Astrid_1.jpg

Astrid Sletten Rybner

Redaktionsassistent

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: asr@unipress.au.dk

Stud.Bsc., Kognitionsvidenskab. Astrid har, inden hun kom til Aarhus, arbejdet i nogle år som redaktionsassistent på forlaget Lindhart & Ringhof Uddannelse. Hun interesserer sig meget for hjernen – særligt hvordan den lærer – og er derfor optaget af vidensformidling. Når hun ikke er oppe at slås med sin computer, er hun tit i skoven eller på biblioteket.

Mia.jpg

Mia Gaudern

Korrekturlæser

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: unipress@au.dk

Mia har en MPhil i kultur og kritik fra University of Cambridge og en DPhil i engelsk litteratur fra University of Oxford. Hun har redigeret og korrekturlæst manuskripter for forlaget siden 2011, hovedsageligt inden for arkæologi og sociologi. Mia bor i Oxford, England, og arbejder til dagligt ved Oxford English Dictionary. Når hun ikke tænker på ord, tænker hun på musik – hun spiller fløjte i forskellige kammerensembler og leder et amatørorkester.

Heidi Flegal.jpg

Heidi Flegal

Oversætter

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: unipress@au.dk

Translatør og tolk i engelsk fra Aarhus Universitet i 1992. Freelancer siden 1999. Efternavnet antyder det amerikanske fædrene ophav og den blandede opvækst i Pennsylvania og Danmark, med to modersmål til følge. For Heidi, der har hjemme i Aarhus, er sprognørderi både et håndværk og en stor fornøjelse. Målsproget er ofte engelsk, f.eks. når udvalgte bøger i Tænkepause-serien skal bearbejdes og oversættes til Reflections. Det allerbedste: at samarbejde med folk, der også kræser for det talte og skrevne ord. Fritiden bruges på kor, bøger og havesysler med et spiseligt islæt.

Hans Ørbæk.jpg

Hans Ørbæk

Korrekturlæser

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: unipress@au.dk

Hans er ekstern korrekturlæser på mange af forlagets udgivelser, lige fra de små Tænkepauser til det omfattende Holbergværk. Han er cand.mag. i litteraturvidenskab samt middelalder- og renæssancestudier og har en forkærlighed for tekster, der har med gamle dage at gøre. Han har tidligere oversat det middelalderlatinske epos "Waltharius" til dansk og startede i 2014 sit eget korrekturbureau, Errata.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen