Aarhus Universitetsforlag

Kontakt

Aarhus Universitetsforlag A/S

Helsingforsgade 25
8200 Aarhus N

Telefon: 53 55 05 42

Telefonen er åben alle hverdage fra kl. 09:00 til 15:00.

E-mail: unipress@unipress.au.dk

CVR-nr. 3540 1245

EAN-/GLN-nummer: 5790 0026 51205

Manuskripter og ideer til udgivelser sendes til forslag@unipress.au.dk. Se også Udgivelsesforslag.

Spørgsmål angående rettigheder sendes til Karina Bell Ottosen.

Anne

Anne Engedal

Direktør - på barselsorlov

Telefon:+45 60 16 98 30

E-mail: aen@unipress.au.dk

Cand.mag. i filosofi og litteraturhistorie. Anne har det overordnede ansvar for strategi, økonomi, kommunikation, marketing og udland. Anne var med til at stifte Videnslyd, som hun også er direktør for, og har før været redaktør og projektleder på Folkeuniversitetet.

UH_1.jpg

Ulrik Hvilshøj

Forlagschef

Telefon:+45 51 99 60 50

E-mail: uhv@unipress.au.dk

Cand.mag. i lingvistik. Opgaver inden for strategisk og redaktionel ledelse, fundraising, logistik, IT, HR og administration. Ulrik har tidligere været direktør for et forlag i København og formand for brancheforeningens bestyrelse.

Iben.jpg

Iben Borup Nielsen

Regnskabschef

Telefon:+45 53 55 07 72

E-mail: ibn@unipress.au.dk

Som cand.merc.aud. og regnskabschef har Iben kontrol over finanserne og styr på Navision, Jetreports og Excel. Hun kom til forlaget fra et job i fødevaresektoren og har også Johnson Controls på sit cv.

Sanne

Sanne Lind Hansen

Redaktør

Telefon:+ 45 53 55 07 59

E-mail: slh@unipress.au.dk

Cand.mag. i etnografi og klassisk arkæologi og tillægsuddannelse fra Danmarks Journalisthøjskole. Sanne arbejder primært med antropologi, arkæologi og tidlig historie. Hun har desuden særligt ansvar for kommissionsaftaler - og en fortid på Antiksamlingen ved Nationalmuseet.

DSC 0345

Cecilie Harrits

Redaktør

Telefon:+45 28 40 50 30

E-mail: cha@unipress.au.dk

Cand.mag. i litteratur- og kunsthistorie og læreruddannet med linjefag i dansk og specialpædagogik. Cecilies ansvarsområder er pædagogik, uddannelse og psykologi samt litteratur- og kunsthistorie. Hun står i spidsen for serien Pædagogisk rækkevidde og varetager en række af forlagets samarbejder med kunst- og kulturinstitutioner. Cecilie er optaget af bæredygtig bogproduktion og grøn omstilling i forlagsbranchen.

Karina

Karina Bell Ottosen

Redaktør

Telefon:+45 30 70 11 68

E-mail: kbo@unipress.au.dk

Cand.scient. i informationsvidenskab. Karina har ansvar for udvikling af internationalt samarbejde og forlagets tilstedeværelse i udlandet - dvs. for co-publicering, kontakt med distributører, salg af rettigheder og distribution af digitalt materiale. Det samfundsvidenskabelige område og udvikling af serien The Nordic World sorterer også under Karina, der har en fortid som redaktør i Gyldendal Akademisk og på Forlaget Ajour.

IMG 8503

Thomas Oldrup

Redaktør

Telefon:+45 53 55 01 59

E-mail: to@unipress.au.dk

Cand.mag. i historie og retorik. Thomas er ansvarlig for forlagets historieudgivelser og arbejder især med serien 100 danmarkshistorier, der ud over bøgerne omfatter videnspredning gennem en række partnere. Tidligere har han været dansk redaktør for bladet Alt om Historie, lavet radio, holdt foredrag, undervist og skrevet et hav af artikler og en halv snes bøger.

Maria

Maria Schaldemose Kristensen

Redaktør

Telefon:+45 31 17 66 78

E-mail: msk@unipress.au.dk

Cand.mag. i idéhistorie med en bachelor i biologi og en master i retorik og formidling. Maria er ansvarlig for forlagets naturvidenskabelige udgivelser og særligt for udviklingen af serien ScienceFaction. Hun har tidligere arbejdet med formidlingsledelse, strategi og uddannelse. Maria kom til forlaget fra Energimuseet og har i flere år været gymnasielærer.

Anne.jpg

Anne Hasseriis Jensen

Regnskabsmedarbejder

Telefon:+45 53 55 07 61

E-mail: ahj@unipress.au.dk

Som forlagets længst siddende medarbejder tog Anne handelseksamen i 1988 og blev kontoruddannet på forlaget i 1990. Hun har været med, fra der var tre medarbejdere og én computer til deling, og den årlige omsætning kunne skrives med seks cifre.

Pia.jpg

Pia Sandholm Fiil Laursen

Administrativ medarbejder

Telefon:+45 53 55 08 95

E-mail: psl@unipress.au.dk

Pia er ansvarlig for abonnementer, fakturering og distribution, og hun holder styr på forlagets eget lager og en mindre hær af pakkere. Hun er kontoruddannet og havde 30-års jubilæum på forlaget i 2020. Pia kender forlagets 2000 bøger i bagkataloget bedre end de fleste.

Dave

Dave Kensinger

Digital udvikling og teknisk support

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: dk@unipress.au.dk

Bachelor i fly- og rumteknologi og master i militærhistorie og internationale relationer. Dave har en lang karriere bag sig som jagerpilot i det amerikanske luftvåben og en anden som projektleder i Terma. Komplicerede regneark, matematiske formler og it-systemer er Daves hjemmebane.

Pernille.jpg

Pernille Boll Vestergaard Jensen

Marketingkoordinator

Telefon:+45 53 55 06 28

E-mail: pje@unipress.au.dk

Cand.mag. i æstetik og kultur. Pernille arbejder som marketingkoordinator med forlagets arrangementer, presse og markedsføring. Hun har en forkærlighed for cykling, så når hun har fri, kan man finde hende på racercykel på de danske landeveje.

Silja (1)

Silja Sørensdottir Bertelsen

Marketingkoordinator - barselsvikariat

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: sbe@unipress.au.dk

Silja har en bachelor i kunsthistorie med tilvalg i film og medier ved Aarhus Universitet og er ansat i et barselsvikariat som marketingkoordinator. Her arbejder hun bl.a. med sociale medier, hjemmesiden, annoncer og arrangementer. Hun har en særlig interesse for dansk samtidskunst og for at formidle kunsten, så alle føler sig velkomne.

Henrik

Henrik Jensen

Projektredaktør

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: hj@unipress.au.dk

Cand.mag. i litteraturhistorie. Henrik redigerer primært bøger inden for litteratur og miljøvidenskab og står bl.a. bag serierne Verdenslitteratur og Miljøbiblioteket. Henrik startede på forlaget som ung praktikant i 2007 og har været rundt i mange hjørner på forlaget.

Anette

Anette Stoffersen

Projektredaktør

Telefon:+45 27 15 97 75

E-mail: as@unipress.au.dk

Cand.mag. i historie og kunsthistorie. Med mere end 30 års erfaring som forlagsredaktør inden for især historie, kunst, kultur og rejser er Anette en alsidig redaktør, der bl.a. har stået for storværkerne Dansk skolehistorie 1-5 og Holberg · Ludvig Holbergs hovedværker 1-22.

Leif V.S. Balthzersen

Leif V.S. Balthzersen

Projektredaktør

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: lvsb@unipress.au.dk

Mag.art. i musikvidenskab. Leif har været musikchef for Sønderjyllands Symfoniorkester og Aarhus Symfoniorkester, ensemblechef for Århus Sinfonietta og er bestyrelsesformand for Aarhus Sommeropera. Han har desuden undervist på universiteter, Det Jyske Musikkonservatorium, Den Jyske Opera, højskoler, Folkeuniversitetet m.m.

Søren Hein Rasmussen.jpg

Søren Hein Rasmussen

Projektredaktør

Telefon:+45 27 59 60 13

E-mail: shr@unipress.au.dk

Søren er historiker med 25 års forskningskarriere på Aarhus Universitet bag sig. Han sprang i 2015 ud som selvstændig forskningsformidler, spiludvikler m.m., men skriver fortsat også bøger og artikler om lidt af hvert, dog primært inden for moderne historie og gerne om populærkultur. Søren redigerer især bøger om historie.

Jakob Vestergaard

Jakob Vestergaard

Projektredaktør

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: jav@unipress.au.dk

Cand.mag. i medievidenskab og multimedia. Jakob er redaktør af serien Tænkepauser og arbejder derudover oftest med bredt formidlende bøger. Han er også magasinredaktør ved Jyllands-Posten og har tidligere været bl.a. rejseredaktør for Dagbladet Information, redaktør i Politikens Hus, ekstern lektor på Aarhus Universitet og medieforsker i DR.

Lykke

Lykke Østergaard Møller

Projektredaktør

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: lykkeostergaardmoller@gmail.com

Cand.pæd. i dansk didaktik, lærer og diplomuddannelse i fagjournalistik. Lykke arbejder især med serierne Empirisk skole- og dagtilbudsforskning, Pædagogisk indblik og Pædagogisk rækkevidde. Hun har mange års erfaring med undervisning og censorarbejde i grundskolen og har desuden undervist på læreruddannelsen i sprog og skriftlighed.

Bjørn Rabjerg.jpg

Bjørn Rabjerg

Projektredaktør

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: bra@unipress.au.dk

Cand.mag. i filosofi med sidefag i dansk, ph.d. i religionsfilosofi. Bjørn har siden 2010 været forsker ved afdeling for teologi ved Aarhus Universitet, hvor han primært har beskæftiget sig med eksistenstænkning, med fokus på K.E. Løgstrup og Søren Kierkegaard.

Martine.jpg

Ane Martine Lønneker

Projektredaktør

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: aml@unipress.au.dk

Ph.d. i litteraturhistorie og æstetik og kultur. Martine redigerer oftest bøger om kunst, litteratur og kulturhistorie samt uddrag af serien Tænkepauser. Hun har en baggrund som universitetslærer og har undervist i fag som kulturformidling og litteraturhistorie på Aarhus Universitet. Desuden er hun medstifter af et mikroforlag, hvor hun også redigerer skønlitteratur.

Unavngivet 1 Laura (4)

Laura Prip Thorsen

Marketingassistent

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: lpt@unipress.au.dk

Laura er kandidatstuderende i dansk og retorik på Aarhus Universitet og arbejder som marketingassistent på forlaget. Her beskæftiger hun sig bl.a. med sociale medier, salg og kundeservice og fremstilling af marketingmateriale. Hun interesserer sig især for retorik i nye medier og politisk samtidslitteratur, der kan være med til at gøre en forskel i samfundet.

Amalie (Studentermedhjælper)

Amalie Brændgaard Hansen

Redaktionsassistent

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: abh@unipress.au.dk

Amalie er bachelorstuderende i Nordisk sprog og litteratur med tilvalg i Film og medier ved Aarhus Universitet. Hun arbejder som redaktionsassistent på forlaget og står for forfatterkontrakter, billedrettighedssøgning, korrekturlæsning og andre redaktionelle opgaver. Amalie holder af at læse, skrive boganmeldelser og interesserer sig for kultur og litteratur, der belyser samtidsaktuelle emner.

Astrid

Astrid Bundesen Sandqvist

Redaktionsassistent - på barsel

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: aks@unipress.au.dk

Astrid er kandidatstuderende i litteraturhistorie ved Aarhus Universitet. Hun er redaktionsassistent på forlaget og arbejder bl.a. med billed- og rettighedssøgning samt andre redaktionelle opgaver. Hun har en forkærlighed for litteratur og formidling og holder særligt af at skabe litterære oplevelser, der favner bredt i samfundet.

Malthe

Malthe Bækbo Vestergaard

Redaktionsassistent

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: mbv@unipress.au.dk

Malthe læser historie og nordisk ved Aarhus Universitet. Han er ansat som redaktionsassistent på serien 100 danmarkshistorier, hvor han primært arbejder med billedsøgning og rettighedsarbejde. Malthe har både lavet podcast, frivilligt foreningsarbejde og arbejdet med den store passion, landbrugshistorie.

Matilde

Matilde Korsgaard Jensen

Praktikant

Telefon: +45 53 55 05 42

E-mail: mkj@unipress.au.dk

Matilde er kandidatstuderende i Nordisk sprog og litteratur med tilvalg i samfundsfag ved Aarhus Universitet. Hun interesserer sig især for at studere og analysere samfundsudviklinger og samfundstendenser, og hun har en særlig interesse for mediekulturens udvikling og dens påvirkning af samtiden.

Andreas

Andreas Conrad Gyvlgaard Nielsen

Praktikant

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: an@unipress.au.dk

Andreas har en bachelor i religionsvidenskab med tilvalg i retorik og er i gang med kandidatuddannelsen i religionsvidenskab. Ved siden af studierne arbejder Andreas i Musikhuset i Aarhus, og så har han stor interesse for afrikansk kultur og religion, filosofi og musik.

mia (002).jpg

Mia Gaudern

Korrekturlæser

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: unipress@unipress.au.dk

MPhil i kultur og kritik fra University of Cambridge og DPhil i engelsk litteratur fra University of Oxford. Mia redigerer og korrekturlæser engelske manuskripter for forlaget, hovedsageligt inden for arkæologi, kunsthistorie og sociologi. Mia bor i Oxford, England, og er ansvarshavende redaktør af universitetsavisen Oxford University Gazette.

Heidi Flegal.jpg

Heidi Flegal

Oversætter

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: unipress@unipress.au.dk

Translatør og tolk i engelsk fra Aarhus Universitet i 1992. Freelancer siden 1999. Efternavnet antyder det amerikanske fædrene ophav og den blandede opvækst i Pennsylvania og Danmark, med to modersmål til følge. Målsproget er ofte engelsk, f.eks. når udvalgte bøger i Tænkepause-serien skal bearbejdes og oversættes til Reflections.

Hans Ørbæk.jpg

Hans Ørbæk

Korrekturlæser

Telefon:+45 53 55 05 42

E-mail: unipress@unipress.au.dk

Cand.mag. i litteraturvidenskab samt middelalder- og renæssancestudier. Hans er ekstern korrekturlæser på mange af forlagets udgivelser, lige fra de små Tænkepauser til det omfattende Holbergværk. Han har bl.a. oversat det middelalderlatinske epos "Waltharius" til dansk og startede i 2014 sit eget korrekturbureau, Errata.

Andrew Videnslyd

Andrew Davidson

Redaktionschef på Videnslyd

Telefon:+45 29 80 85 56

E-mail: ada@videnslyd.dk

Cand.mag. i engelsk og musikkultur. Andrew er ansvarlig for Videnslyds produktioner, både som producer og redaktør. Han ynder at have fingrene helt nede i mulden, så han står ofte for hele produktioner lige fra udvikling af idé til interviews til lyddesign og færdig udgivelse. Videnslyd har produceret podcasts om alt fra fagbøger til vild natur til fodboldlandsholdet, men mest af alt ønsker Andrew en dag at producere en gribende serie om det lokale baskethold, Bakken Bears.

Kasper.png

Kasper Wegener Friis

Tilrettelægger

Telefon:+45 31 40 07 43

E-mail: kpf@videnslyd.dk

Kasper er journalist med erfaring fra en række redaktioner hos DR og eget kommunikationsfirma. På Videnslyd har han fokus på programmet Kraniebrud og går næsten hver dag glad hjem fra arbejde, fordi programmet byder på ny viden, der tilfredsstiller hans store nysgerrighed og videbegær.

Emmany.jpg

Emma Elisabeth Holtet

Vært på Kraniebrud og producer på Vildspor

Telefon:+45 26 99 13 56

E-mail: eeh@videnslyd.dk

Emma arbejder bredt som tilrettelægger, producer og vært på Videnslyd. Hendes primære opgaver er som producer på Vildspor og vært på Kraniebrud, men hun er også tilknyttet en række podcastprojekter. Emma har en bachelor i teatervidenskab og har dernæst læst på kandidaten i Analytisk Journalistik på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Ud over at interessere sig for teater og radio har Emma en særlig passion for britisk comedy og nordgrønlandsk kultur.

Peter M. Tekst

Peter Løhde Thomsen

Vært på Kraniebrud og producer på Vildspor

Telefon:+45 50 91 30 05

E-mail: pl@videnslyd.dk

Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole med en cand.public i analytisk journalistik. Peter er vært på videnskabsprogrammet Kraniebrud og bidrager også til Vildspors-redaktionen som producer. Han har en fortid hos DR og har derudover produceret podcasten “Vanvittig Verdenshistorie” i små tre år. Når han ikke er i studiet, elsker han at nørde med LEGO og headbange til rockmusik fra særligt 70’erne og 80’erne.

Rasmus.png

Rasmus Ejrnæs

Vært på Videnslyds Radio4-program Vildspor

Telefon:+45 20 20 58 29

E-mail: rasmus@bios.au.dk

Rasmus er professor ved Institut for Bioscience med en ph.d. og 25 års forskning i Danmarks biodiversitet bag sig. Han brænder for oplysning – både opdagelsen af nye resultater og sammenhænge og formidlingen af viden til offentligheden. Sideløbende med sin karriere som forsker og rådgiver skriver han bøger, kronikker og klummer.

Emil S.png

Emil Skovgaard Brandtoft

Feltreporter på Vildspor

Telefon:+45 29 93 34 96

E-mail: emil.skovgaard.brandtoft@gmail.com

Emil er uddannet biolog fra Aarhus Universitet med speciale i danske dagsommerfugle. En stor del af fritiden går med at se på fugle, særligt fuglenes træk forår og efterår. Emil er ansat i rådgivningsvirksomheden WSP Danmark A/S, hvor han bl.a. laver naturkortlægninger og miljøvurderinger. Sammen med sin kæreste og medreporter på Vildspor driver han bloggen Naturhistorier.dk – og tager på eventyr i naturen med deres fælles søn Magnus.

Lærke.png

Lærke Sofie Glerup

Feltreporter på Vildspor

Telefon:+45 22 87 37 52

E-mail: laerke.glerup@gmail.com

Lærke er uddannet biolog med tilvalg i journalistisk formidling. Hun bruger størstedelen af sin arbejdstid på Folkeuniversitetet, hvor hun er festival- og projektkoordinator med særligt fokus på naturvidenskabelige arrangementer. I fritiden er hun tit at finde i felten sammen med kæresten og medreporteren Emil og deres lille søn Magnus. Sammen driver de bloggen Naturhistorier.dk, hvor du kan læse om deres naturoplevelser.

Julie Videnslyd

Julie Meldgaard Harboe

Tilrettelægger og vært på Tænketanken

Telefon:+45 28 76 41 39

E-mail: jmh@videnslyd.dk

Julie er tilrettelægger og producer på flere af redaktionens programmer, men står primært for podcasten Tænketanken, hvor hun også er vært. Hun er cand.public i analytisk journalistik og har en baggrund i medievidenskab. Hun har tidligere i en årrække arbejdet med at lave videnskabsfestivaler. Når tiden er til det, underviser hun også i yoga.

Sejer M. Tekst

Sejer Villadsen

Producer og lyddesigner

Telefon:+45 20 46 99 78

E-mail: svi@videnslyd.dk

Sejer er lyddesigner og tilrettelægger. Han klipper Videnslyds podcasts og har særlig fokus på det mættede lydunivers. Derudover er han ansvarlig for en række programmers lydlige identitet. Hans passion for at fange den gode optagelse gør ham til den ideelle lydmand på Vildspors reportager. Sejer har en PBA i Lyddesign fra Sonic College og driver ved siden af arbejdet hos Videnslyd sit eget lydproduktionsfirma.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen