Aarhus Universitetsforlag
Cover

95 nye teser

En del af fagområdet

Mere om bogen

Om bogen

For 500 år siden sprængte Martin Luther kirken ved at slå 95 teser om aflad, bod og syndsforladelse op til debat på en kirkedør i Wittenberg. I dag er skærsilden ikke længere vores største bekymring. Men behovet for at gentænke og diskutere hverdagen og aktuelle tematikker trænger sig stadig på.

I 95 nye teser slår 30 forskere, politikere og kulturpersonligheder nutidens væsentligste begreber og udfordringer op til debat i 95 små artikler om store emner. Fra magt, medier og sundhed over klima, Jorden og byen til økonomi, videnskab og teknologi. Tanken er ikke at forkaste det kendte, men at inspirere til at gentænke det samfund, vi lever i.

Pressen skrev

Jakob BrønnumPræsteforeningens Blad

"Bogen samler nogle af de mest interessante tænkere i et forsøg på en kortlægning af verden. Det lykkes. Det er snarere et oplysningsprojekt, men åbenlyst forankret i en reformatorisk virkelighedsforståelse. Det er velargumenteret, velfunderet, fantastisk flot gjort og nærmest uudtømmeligt, fordi der netop skrives i store, brede teser." 

"Når en tidligere professor i statskundskab udfolder teser om staten og om krig, sker det under henvisning til de grundlæggende filosoffer på området. Sådan er det (stort set) hele vejen igennem."

"Til overmål handler bogen mere end noget andet om samfundenes sammenhængskraft." 

"Bogen er encyklopædisk opbygget og handler om dannelse, verden og eksistens." 

"Jeg ved godt, det er lidt sent at sige, men hvis man kun skal læse én bog i reformationsåret, som nærmest er overstået, så kan det meget vel være denne her. Men den er lige så god til næste år. Og næste år igen."

 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen