Aarhus Universitetsforlag
Cover

Tidligere misbrugeres fortællinger

Identitet, forandring og strategier

En del af fagområderne og


{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

200 sider
Paperback
ISBN 87 7934 262 0

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Når en person kommer ud af et misbrug og dermed ændrer sin adfærd og tilværelse fundamentalt, hvad sker der så med denne persons identitet og selvopfattelse?

Bogen undersøger dette centrale spørgsmål ved at se nærmere på en gruppe tidligere misbrugeres håndtering af tilværelsen i årene efter endt døgnbehandling. Der identificeres fire overordnede strategier, som de tidligere misbrugere har anvendt for at fastholde en tilværelse, hvor stoffer og alkohol ikke længere er omdrejningspunktet, og deres beretninger om vejen ud af et langvarigt misbrug analyseres ved hjælp af en model for den individuelle identitet.

Bogen bidrager med ny viden om at komme ud af et misbrug og giver sit bud på, hvordan forskellige strategier kan skabe og vedligeholde en grundlæggende forandring af tilværelsen.

Tidligere misbrugeres fortællinger giver derfor også behandlere konkret viden om strategier, som kan hjælpe misbrugere til at skabe et nyt liv.

Pressen skrev

Benny Lihme Social Kritik

"En fagligt (selv)bevidst tolkning af datamaterialet med et vist abstraktionsniveau, hvor forbindelsen mellem teori og empiri fremstår velmotiveret og gennemsigtig. Forfatteren fremlægger med grundighed både de metodiske fremgangsmåder og teoretiske forståelseshorisonter, som er overvejende identitets- og socialpsykologiske...på bogens vegne må [man] ønske, at den ikke kun får et snævert publikum i kredsene omkring stofmisbrugsbehandlingen."

Eric Allouche Stof

"Dorte Heckshers bog er både vedkommende, tankevækkende og for at sige det lige ud: Uundværlig for alle de behandlere, som arbejder med stofmisbrugere...På grund af de mange tankevækkende eksempler og de nuancerede overvejelser er Dortes bog af samme stof som Hegels og Lacans eksempler: Noget man kan blive ved med at vende tilbage til og hele tiden finde nye tanker, nye vinkler...Så, nu kan jeg kun anbefale jer at komme ned fra mine skuldre og selv tage et kig i Dortes "Tidligere misbrugeres fortællinger"..".

Tilføjet til kurven

Gå til kassen