Aarhus Universitetsforlag
Cover

Professionspsykologi

En del af fagområderne , og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

422 sider
ISBN 978 87 7184 583 9

Redigeret af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Hver person bringer sine unikke erfaringer, følelser og handlemønstre med sig ind i sit arbejde. Den måde, vi arbejder på som professionelle, er med andre ord personlig uanset vores beskæftigelse. Alligevel overses den personlige og psykologiske dimension ofte i forståelsen af den professionelle lærer, pædagog, sygeplejerske eller socialrådgiver.

Professionspsykologi introducerer et nyt område og begreb i forskningen om professionerne. Indtil nu er de professionsuddannede ofte blevet fremstillet med et sociologisk blik som en nærmest ensartet gruppe, der skal leve op til nogle bestemte samfundsmæssige krav. Med et psykologisk blik kan vi i stedet forstå dem som personer og professionalisme som et komplekst psykologisk fænomen ved at fokusere på blandt andet relationer, professionsetik, anerkendelse, autenticitet, organisering og praksis.

Med perspektiver fra mange forskellige fagområder såsom psykologi, pædagogik, filosofi og sociologi giver bogens 18 forfattere deres bud på, hvad professionspsykologi er. Og de undersøger, hvad professionspsykologi kan bruges til af såvel professionelle og forskere som undervisere og studerende, når vi skal forstå psykologiens og det personliges betydning i det professionelle virke.

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

Forside (pdf)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen