Aarhus Universitetsforlag
Cover

Moderne litteraturteori

Serien Moderne litteraturteori består af antologier, der præsenterer kernetekster inden for moderne litteraturteoris vigtigste felter og discipliner.

Hvert bind i serien indledes af en introduktion, skrevet af det enkelte binds redaktører. Introduktionen tilbyder den studerende en autoritativ indføring i teoriens centrale spørgsmål, dens vigtigste tekster og dens historiske udvikling og kontekst.

Serien blev lanceret i 2004 med bogen Narratologi og består nu af 12 bind. Alle artikler er oversat til dansk. 

Hovedredaktører af serien Moderne litteraturteori er Stefan Iversen og Henrik Skov Nielsen.

Bindet Oversættelse (2013) afslutter serien.

 

Det skrev de:

Professor Nils Gunder Hansen

"Med Moderne litteraturteori får man med oversatte artikler af de største udenlandske profiler 'state of the art' inden for de mange forskellige og forbløffende frugtbare forgreninger af litteraturteorien. Serien er et skatkammer af tekster velegnede til undervisningsbrug, og de giver også med deres nyskrevne forord og introduktioner en god oversigt for fagfolk, der har brug for en opdatering, og almindeligt interesserede, der vil have en fornemmelse af den intellektuelle kreativitet, der præger området."

 

Professor Peer E. Sørensen

"Moderne litteraturteori er en omfattende, kompetent og intelligent redigeret serie, der generøst fører læseren ind i en mangfoldighed af litteraturteoretiske positioner. De enkelte bind er stramt redigeret med præcise introduktioner og et gennemtænkt udvalg af absolut centrale originaltekster, oversat, kommenteret og placeret i en sammenhæng, der gør dem umiddelbart anvendelige. Serien er fremragende til undervisningsbrug og altid interessant at gå på opdagelse i. Kort sagt: oplysende lystlæsning. En bedrift."

 

Professor Frederik Stjernfelt 

"Bogserien Moderne Litteraturteori samler i prægnante bind de centrale bidrag til de mangfoldige litteraturteoretiske udviklinger i disse år. I en periode, hvor det har været en tendens, at den ene teoretiske modebølge afløser den anden, er det vigtigt, at man ikke bare surfer med på 'this year's model' - men at der foretages en refleksion, hvor de værdifulde indsigter opsamles og syntetiseres. Dette arbejde udgør Moderne Litteraturteori en vigtig del af. Stærkt anbefalelsesværdig."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen