Aarhus Universitetsforlag
Cover

Rejsen til nordlysets land

Therkel Mathiassens dagbøger fra 5. Thule-ekspedition

En del af fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

440 sider
Hardback
ISBN 978 87 7597 186 2

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Rejsen til nordlysets land er dagbøger ført af den unge videnskabsmand Therkel Mathiassen, da han 1921-23 deltog i den berømte 5. Thule-ekspedition. Dagbøgerne, der her udgives for første gang, er skrevet af et menigt medlem af ekspeditionen og giver derfor et helt andet blik på ekspeditionslivet, end det vi kender fra lederen Knud Rasmussens beskrivelser. Uvidende om, hvad morgendagen vil bringe, følger vi den strabadserende rejse i et ofte skånselsløst arktisk univers, som også byder på oplevelser af stor skønhed. Vi ser nye sider af deltagernes indbyrdes og til tider uforsonlige forhold og er førstehåndsvidner til, hvordan de lokale inuit yder en uvurderlig indsats.

De to år i Arktis forandrede ikke blot en ung mands liv totalt, hans arkæologiske resultater ændrede også fundamentalt forståelsen af inuits oprindelse og kulturhistorie.

Dagbøgerne er udgivet og kommenteret af Dorte Rørbeck Mathiassen, der er ph.d. i geologi og barnebarn af Therkel Mathiassen.

Pressen skrev

Erik Ingemann Sørensen, Historie-online
"Bogen igennem føles det, som står man umiddelbart bag den 29-årige arkæolog og oplever det hele sammen med ham. Bogen igennem har Dorte Rørbeck Mathiassen skrevet fine, uddybende faglige kommentarer, der hjælper læseren med at forstå særlige forhold, så man ikke selv skal til at finde ud af, hvordan det hele hænger sammen. Herlig hjælp. (...) Som det fremgår, er der her tale om en aldeles enestående bog. Therkel Mathiassens fortællestil, hans saglige fremstillinger, hans kamp for overlevelse i den voldsomme natur løfter bogen til et særdeles højt niveau – uden at tabe læseren undervejs."

Kristeligt Dagblad
Interview: "Gemte dagbøger fra Thule-ekspedition afslører mordforsøg og grænseoverskridende samkvem"
05.04.2024

Tilføjet til kurven

Gå til kassen