Aarhus Universitetsforlag
Cover

Rusmiddelbrugere

i krydsfeltet mellem sektorer og fagligheder

En del af serien Samfund og rusmidler (6) , og fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

208 sider
Paperback
ISBN 978 87 7184 564 8

Redigeret af
og

Med bidrag af
, , , , , , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Stofbruger, kontanthjælpsmodtager og psykiatrisk patient. Borgere med en af disse komplekse problemstillinger kan få hjælp fra det danske velfærdssystem. Men de bureaukratiske udfordringer står nærmest i kø for borgere med alle tre problemer på samme tid. For er det misbrugscenteret, kommunen eller sundhedssystemet, der skal tage hånd om den arbejdsløse stofbruger med en diagnosticeret psykose. Eller er det alle tre instanser – og måske endda samtidigt?

Rusmiddelbrugere i krydsfeltet mellem sektorer og fagligheder undersøger i otte bidrag både de udfordringer, dilemmaer og muligheder, som myndigheder og private aktører må forholde sig til i mødet med rusmiddelbrugere, og viser, hvordan samarbejde mellem professionelle grupper kan være med at skabe nye løsninger for disse borgere. Bogen afdækker også, hvordan forskellige typer af indsatser rammesættes af uensartede politikker, at den enkelte sektor forstår borgeren og hans eller hendes problemer på forskellig vis, og at flere fagligheder intervenerer i borgerens liv på måder, der risikerer enten ikke at være tilstrækkeligt koordinerede eller i værste fald direkte modarbejde hinanden. Med det resultat, at en rusmiddelbruger, der kæmper med mere end stofbrug, kan ende som kastebold i systemet.

Karina Bell Ottosen

Karina

Cand.scient. i informationsvidenskab. Karina har ansvar for udvikling af internationalt samarbejde og forlagets tilstedeværelse i udlandet - dvs. for co-publicering, kontakt med distributører, salg af rettigheder og distribution af digitalt materiale. Det samfundsvidenskabelige område og udvikling af serien The Nordic World sorterer også under Karina, der har en fortid som redaktør i Gyldendal Akademisk og på Forlaget Ajour.

Karina Bell Ottosen

Redaktør

Telefon: +45 30 70 11 68

kbo@unipress.au.dk

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebilleder. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

Forside (pdf)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen