Aarhus Universitetsforlag
Cover

Præstationskultur

En del af serien Pædagogisk rækkevidde (19) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
72 sider
Paperback
ISBN 978 87 7219 535 3

Af
og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Præstationer er en del af livet. Ikke mindst for børn og unge. De præsterer i fritiden, blandt vennerne og på de sociale medier. Og særligt i skolen. Det kan føre til mistrivsel og et alt for stort pres. Heldigvis kan skolens faglige og sociale fællesskaber være med til at modvirke skyggesiderne af det moderne samfunds præstationskultur.

Hør Anders Petersen fortælle om Præstationskultur i forlagets podcastserier Fagbøger, der giver genlyd og Pædagogisk rækkevidde.

Podcastene er produceret af Videnslyd for Aarhus Universitetsforlag.

Cecilie Harrits

DSC 0345

Cand.mag. i litteratur- og kunsthistorie og læreruddannet med linjefag i dansk og specialpædagogik. Cecilies ansvarsområder er pædagogik, uddannelse og psykologi samt litteratur- og kunsthistorie. Hun står i spidsen for serien Pædagogisk rækkevidde og varetager en række af forlagets samarbejder med kunst- og kulturinstitutioner. Cecilie er optaget af bæredygtig bogproduktion og grøn omstilling i forlagsbranchen.

Cecilie Harrits

Redaktør

Telefon: +45 28 40 50 30

cha@unipress.au.dk

Pressen skrev

✓✓✓✓
Verner Lynge, Uddannelsesbladet
"
Hvad ER overhovedet præstation, og på hvilke præmisser kan man tale om en ‘præstationskultur’? Det gør forfatterne fremragende og med gode eksempler ikke mindst fra børne- og ungdomskulturen. 

[…] Og forfatterne har deres argumentation og kilder i orden. De leverer viden om kulturens tilstand. Lidt om baggrund og afsluttende ganske lidt om den ‘præstationsfrigørelse’, de mener bør være en udfordring, der tages op af os allesammen, men i særdeleshed de miljøer, hvor præstation er centralt: Skoler og uddannelse."

Lektørudtalelse, DBC
"Bogen er i lommeformat, velskrevet og hurtigt læst. Men formår på de få sider at komme godt rundt om sit emne. En yderst relevant udgivelse for alle, som arbejder med unge"

Heidi Friborg Christophersen, Folkeskolen.dk
”(...) derfor er der kun at ønske denne bog et langt liv og håbe, at den må blive læst flittigt i sommerferien. Så kære kollega: Se så at få anskaffet dig bogen og få læst den grundigt.”

Stemmer fra Skolen
Podcast: "Præstationskultur i skolen"
01.10.2022
Lyt til podcasten her

Morten Mikkelsen, Kristeligt Dagblad
Interview: ”Skolens næste store opgave bliver at skabe et rum, hvor man ikke skal præstere"
06.07.2021

Dagbladenes Bureau
Interview: ”Vi tester, måler og vurderer vores børn og unge, så de mistrives”
03.07.2021

 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen