Aarhus Universitetsforlag
Cover

Litteraturhistoriografi

En del af serien Moderne litteraturteori , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

236 sider
Paperback
ISBN 87 7934 122 5

Redigeret af
og

Med bidrag af
, , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Bogen introducerer til litteraturhistoriens historiske udvikling og rummer en debat af aktuelle udfordringer til litteraturhistorien i bidrag fra de senere års toneangivende forskere.

De centrale temaer er forholdet mellem historie og litteratur, mellem det nationale og det internationale, mellem de kanoniske værker og den bredere kultur, de udspringer af, samt litteraturhistoriens repræsentation af forholdet mellem kulturel og personlig identitet.

I en grundig introduktion forfattet af bogens to redaktører, professor Svend Erik Larsen og postdoc Mads Rosendahl Thomsen, sættes hver enkelt tekst i en tematisk og historisk sammenhæng.

Pressen skrev

Thomas Hebsgaard Nielsen Standart

"Introduktionen er både informativ og velskreven og båret af et stort fagligt overblik ... Hermed er altså også aktualitetsværdi føjet til bogens eksistensberettigelse. Ikke at det behøves, for kompetente bøger har det med at berettige sig selv, og som sine forgængere i serien er også 'Litteraturhistiografi' både kompetent og velkomponeret. I tilgift hertil rummer bogens introducerende kapitel et overskud og et fokus, man nødvendigvis må føje til en anbefaling. Det være hermed gjort."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen