Aarhus Universitetsforlag
Cover

Hvad er scenariedidaktik?

En del af serien Didaktiske studier (2) og fagområdet


Forudbestil

Tak for din interesse i Hvad er scenariedidaktik?: . Bogen udkommer 19. december 2017. Hvis du udfylder denne formular, giver vi dig besked, når bogen kan leveres.

Tak for din forudbestilling. Du hører fra os når Hvad er scenariedidaktik?: er klar til bestilling 19. december 2017.


283 sider
Paperback
ISBN 978 87 7124 967 5

Redigeret af
, , og

Med bidrag af
, , , , , , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

I folkeskolen spiller en 3. klasse Minecraft i dansktimen, mens to 7. klasser forestiller sig, hvordan danmarkshistorien havde set ud, hvis Stauning var gået i krig mod Hitler. På sygeplejeuddannelsen behandler tre studerende den koldsvedende dukke Anne™, samtidig med at deres medstuderende overværer det dramatiske scenarie. Hvad gør de, hvis pulsen pludselig falder, eller feberen stiger?

Det kan lyde som en leg, men faktisk er det meningsfuld læring i en gennemtænkt didaktisk ramme. Læreren trækker omverdenens praksisformer ind i klasseværelset og gør elevernes og de studerendes forestillinger om dem til udgangspunkt for undervisningen. Det er den praksis, forskere kalder scenariedidaktik.

I Hvad er scenariedidaktik? gentænker bogens forfattere en række grundlæggende didaktiske perspektiver på skole og uddannelse. På den baggrund undersøger de, hvordan lærere i grundskolen og undervisere på videregående uddannelser kan forstå og bruge scenariedidaktiske tilgange, så læring føles som meningsfuld leg.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen