Hvad er scenariedidaktik?
En del af serien Didaktiske studier (2) , og fagområdet Pædagogik
Redigeret af
Thorkild Hanghøj,
Morten Misfeldt,
Jeppe Bundsgaard,
Simon Skov Fougt og
Vibeke Hetmar
Med bidrag af
Thomas Illum Hansen,
Helle Munkholm Davidsen,
Vibeke Hetmar,
Jeppe Bundsgaard,
Simon Skov Fougt,
Thorkild Hanghøj,
Morten Misfeldt,
Jesper Bremholm,
Marie Falkesgaard Slot,
Rune Hansen,
Andreas Lieberoth,
Jens Aage Poulsen,
Anne-Mette Nortvig,
Rasmus Jørnø,
Peter Gundersen,
Thomas Duus Henriksen og
Hans Siggaard Jensen
Mere om bogen
Om bogen
I folkeskolen spiller en 3. klasse Minecraft i dansktimen, mens to 7. klasser forestiller sig, hvordan danmarkshistorien havde set ud, hvis Stauning var gået i krig mod Hitler. På sygeplejeuddannelsen behandler tre studerende den koldsvedende dukke Anne™, samtidig med at deres medstuderende overværer det dramatiske scenarie. Hvad gør de, hvis pulsen pludselig falder, eller feberen stiger?
Det kan lyde som en leg, men faktisk er det meningsfuld læring i en gennemtænkt didaktisk ramme. Læreren trækker omverdenens praksisformer ind i klasseværelset og gør elevernes og de studerendes forestillinger om dem til udgangspunkt for undervisningen. Det er den praksis, forskere kalder scenariedidaktik.
I Hvad er scenariedidaktik? gentænker bogens forfattere en række grundlæggende didaktiske perspektiver på skole og uddannelse. På den baggrund undersøger de, hvordan lærere i grundskolen og undervisere på videregående uddannelser kan forstå og bruge scenariedidaktiske tilgange, så læring føles som meningsfuld leg.
I e-bogen bidrager Jan Alexis Nielsen desuden med artiklen "Innovationskompetence i scenariebaserede eksamensformer", der handler om arbejdet med scenariedidaktik i gymnasieskolen.
Pressen skrev
Signe Elmstrøm, lærer og læsevejleder
”Der er ingen tvivl om, at der er god viden og inspiration at hente i bogen Hvad er scenariedidaktik?, og der er heller ingen tvivl om, at det at arbejde med en scenariebaseret tilgang kræver en gen-tænkning af ’sådan-plejer-vi-at-gøre’.”
Omtale af bog og konference her: http://elmstroem.dk/inspirerende-konference-om-scenariedidaktik/
Forlaget skriver:
28 oktober 2024
Bogtorsdag d. 14. november
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
30 september 2024
Bogtorsdag den 10. oktober
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
5 september 2024
Historien lever i Den Gamle By 5. og 6. oktober
HISTORIEN LEVER 2024 Mød Aarhus Universitetsforlag på den historiske bogfestival HISTOREN LEVER i Den Gamle By den 5. og 6.…