Aarhus Universitetsforlag
Cover

Verden ifølge humaniora

40 banebrydende begreber der former vores virkelighed

En del af fagområderne og

Mere om bogen

Om bogen

Hvorfor investerer vi i mennesker? Hvordan siger man undskyld? Og hvad får folk til at hylde deres leder? Vores hverdagssprog er fuld af tanker, der stammer fra nyere humanistisk forskning. Men hvad betyder begreber som humankapital, sproghandling og karismatisering egentlig, og hvordan hjælper de os med at forstå os selv og verden?

I Verden ifølge humaniora fortæller 40 humanistiske forskere om lige så mange centrale idéer fra menneskevidenskaberne. Bogen introducerer til de banebrydende tanker, der er gledet ind i vores kollektive bevidsthed og offentlige debat, og som kan fejres på lige fod med naturvidenskabelige opdagelser som penicillin og teknologiske opfindelser som mobiltelefonen. Undervejs præsenterer forskerne Judith Butler, Michel Foucault, Edward Said, Hannah Arendt og en række andre af vor tids største tænkere og sætter deres idéer i relation til vores hverdag. Lige fra ghettoer og krig til nostalgi og byrum.

Verden ifølge humaniora undersøger mennesket som sprogligt, socialt og politisk væsen ved at se på de begreber, som forklarer vores moderne, civiliserede samfund – og er med til at forme det.

Pressen skrev

Finn Stefánsson, Fagbladet Religion
"
Imponerende er det, at hvert begreb trods intellektuel tyngde behandles, så man både kan forstå tankestoffet – så let kan det gøres – og føle sig mæt.

(…) Overalt i bogen mærker man et forsvar for vigtigheden af humanistisk forskning, en del gange også et opgør med strikte naturvidenskabelige eller økonomiske holdninger (…) Og der åbnes i høj grad for tværvidenskabelighed, hvor de forskellige videnskabsgrene kan supplere hinanden.”

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen