Aarhus Universitetsforlag
Cover

Den uhyggelige fortælling

Unaturlig narratologi og Johannes V. Jensens tidlige forfatterskab

En del af fagområdet


Forudbestil

Tak for din interesse i Den uhyggelige fortælling: Unaturlig narratologi og Johannes V. Jensens tidlige forfatterskab. Bogen udkommer 12. februar 2018. Hvis du udfylder denne formular, giver vi dig besked, når bogen kan leveres.

Tak for din forudbestilling. Du hører fra os når Den uhyggelige fortælling: Unaturlig narratologi og Johannes V. Jensens tidlige forfatterskab er klar til bestilling 12. februar 2018.


382 sider
Hardback
ISBN 978 87 7184 142 8

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Spøgelser, gengangere, galninge og lystmordere befolker Johannes V. Jensens forfatterskab. De lever i geografiske, sociale og mentale udkanter, og de lever i mærkværdige hybridgenrer, hvor udefinerbare og besværgende stemmer taler på måder, som ryster fortællingernes personer og læseren. Noget taler, som burde tie. Det opleves som uhyggeligt. 

Johannes V. Jensens tidlige tekster fra tiden omkring år 1900 sætter sig i struben og giver et kropsligt ubehag. De er på én gang underligt dragende og frastødende. Den uhyggelige fortælling. Unaturlig narratologi og Johannes V. Jensens tidlige forfatterskab undersøger de grænseerfaringer, der hjemsøger Jensens fortællinger, i forsøget på at forstå, hvordan de både handler om og spreder en særlig form for uhygge. Bogen fører læseren ind i Jensens eksperimenterende, korte prosaformer såvel som i kanoniserede tekster som Kongens Fald og Madame D’Ora.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen