Aarhus Universitetsforlag
Cover

Tekst

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (109) ,


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider
Paperback
ISBN 978 87 7219 872 9

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Ord skaber mening, ligesom klæder skaber folk. Glemmer vi kommaet i en ansøgning, og rimer vi falsk i en bryllupssang, skriver andre det sig bag øret. Trods internettets billedstorme er der nemlig ingen tegn på, at skriften går i glemmebogen. For ord siger tusindfold, og tekster gør os civiliserede, fortæller ordkløvende litteraturhistoriker Mads Rosendahl Thomsen. Han grifler løs om taleskrivere og romanforfattere, der udfolder ideer og fremmaner verdener i essays og romaner. Nu har vi givet ordet til robotterne. Og hvad de gør med teksten, er en historie, der endnu ikke er skrevet.

Jakob Vestergaard

Jakob Vestergaard

Cand.mag. i medievidenskab og multimedia. Jakob er redaktør af serien Tænkepauser og arbejder derudover oftest med bredt formidlende bøger. Han er også magasinredaktør ved Jyllands-Posten og har tidligere været bl.a. rejseredaktør for Dagbladet Information, redaktør i Politikens Hus, ekstern lektor på Aarhus Universitet og medieforsker i DR.

Jakob Vestergaard

Projektredaktør

Telefon: +45 53 55 05 42

jav@unipress.au.dk

Pressen skrev

Lotte Kirkeby, Kristeligt Dagblad
"Kunstig intelligens har gjort det mere relevant end nogensinde før at diskutere begrebet tekst. Mads Rosendahl Thomsen gør det vidende og veloplagt i endnu en glimrende tænkepause (...)

Det er nogle af de gode spørgsmål, litteraten Mads Rosendahl Thomsen kommer omkring i sin lille tænkepausebog, der på fornem vis føjer sig til rækken af de mere end hundrede, der allerede er udkommet fra Aarhus Universitetsforlag."

Lektørudtalelse, DBC
"Bogen er meget velskrevet, og forfatteren åbne[r] tekstbegrebet for læseren, så man både føler sig beriget og nysgerrig efter at vide mere. Han formår at tegne en linje fra førskriftlig tid til ChatGPT, og det er imponerende i så lille en bog"

Helge Christiansen, Folkeskolen
"Jeg kan anbefale denne bog. Den er informativ, levende, engageret og letlæst og et bidrag til en yderst aktuel debat om tekster set i forhold til teknologiske landvindinger."

Profundis
Podcast: "Mads Rosendahl Thomsen om Tekst"
December, 2023

Gymnasieskolen.dk
Interview: "Tekst fra stenalder til chatbot"
16.08.2023

Politiken, Bogfolk
Podcast: "Hvad sker der med teksten, når vi giver ordet til robotterne?"
04.05.2023

Kulturen, P1
Radioudsendelse: "Egyptisk komedie hitter i Danmark og en verden fuld af tekst, tekst og atter tekst"
03.05.2023

Tilføjet til kurven

Gå til kassen