Aarhus Universitetsforlag
Cover

Mere om bogen

Om bogen

Tværvidenskab har allerde så længe været et catchword, at vi er ved at blive blinde for, hvad det egentlig dækker. Denne bog er et forsøg på at fange bredden i de kognitive eksplorationer og nyskabende kombinationer, som den tværvidenskabelige forskning i dag gør brug af.

En tankestreg er et fint symbol for den proces, der sættes i gang, når et uventet perspektiv, en dybere indsigt, en ny idé, en oplagt kobling eller et nødvendigt skift i tilgangen toner frem i det videnskabelige arbejde og kalder på en integration af flere discipliner.

I bogen beretter vidt forskellige forskere om en lang række tværvidenskabelige bybrud, lige fra matematik og fysik over neurobiologi, kognitionsforskning, computer science, it og psykologi til sociologi, uddannelsesforskning, etik, ledelsesforskning, organisationsteori, arkitektur og religion. De involverede forskere præsenterer og diskuterer et stykke tværvidenskab i omegnen af deres eget område.

Bogen spreder dermed over en vifte af forskellige tværvidenskabelige nybrud, der giver et overblik over mange af videnskabernes aktuelle fronter.

Bogen udgør samtidig et festskrift til Hans Siggaard Jensens 60-årsdag 14. juli 2007.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen