Aarhus Universitetsforlag
Cover

Skæmtedigte

En del af serien Holberg. Ludvig Holbergs hovedværker 1-22 (20) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

200 sider
Hardback
ISBN 978 87 7184 197 8

Redigeret af
, , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Mellem Peder Paars og komedierne, grebet af den ubændige skrivekløe som han kaldte sin 'poetiske raptus', udgav Holberg i 1722 sine skæmtedigte. Eller rettere: Det gjorde hans faste pseudonym Hans Mikkelsen, brygger i Kalundborg, sekunderet af den lige så fiktive Juste Justesen, der leverede en 'sprænglærd' indledning.

Skæmtedigtene er satirer på vers. Verden er vanvittig, men skal man le eller græde over det? Det er vist klogest at le - og hos Holberg er det ofte svært at lade være. Hvert digt har sit emne. Mest kendt i dag er nok Zille Hansdatters forsvar for kvinders ret til at studere og udrette noget i samfundet. Zille vil frem i verden og insisterer på at kvinder kan være lige så kompetente som mænd - og mænd kan være aldeles inkompetente - så: "Hvis mere os betroet var, vi kunne mer' forrette".

 

Anette Stoffersen

Anette

Cand.mag. i historie og kunsthistorie. Med mere end 30 års erfaring som forlagsredaktør inden for især historie, kunst, kultur og rejser er Anette en alsidig redaktør, der bl.a. har stået for storværkerne Dansk skolehistorie 1-5 og Holberg · Ludvig Holbergs hovedværker 1-22.

Anette Stoffersen

Projektredaktør

Telefon: +45 27 15 97 75

as@unipress.au.dk

Tilføjet til kurven

Gå til kassen