Aarhus Universitetsforlag
Cover

Plotinus on Selfhood, Freedom and Politics

En del af serien Aarhus Studies in Mediterranean Antiquity (6) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

397 sider ill., (Acta Jutlandica, 79:1; Humanities Series 76)
Hardback
ISBN 87 7934 098 9

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Plotin (ca. 204/5-270 e.Kr.) blev født i Ægypten, men var i høj grad et barn af den græske (hellenistiske) verden. Han studerede filosofi i Alexandria, og deltog senere i et felttog mod perserne, hvor han bl.a. stiftede bekendtskab med indisk filosofi. Han tog til Rom i 244 e.Kr., hvor han underviste til ca. 268.

Plotin er hovedfiguren i ny-platonismen, og han omdannede Platons lære til et nyt system, hvori det godes idé (Gud) hæves op over idéverdenen og gøres til Det Ene, som kun kan begribes i og ved mystisk ekstase.

Asger Ousager tager i denne bog fat på Plotins opfattelse af individet. Er individet frit eller tvangsmæssigt forudbestemt af skæbnen?

"Individ" er et andet ord for Selvet, der igen afhænger af Guds væsen og Forsyn. Kan vi da have del i Guds væsen? Er Gud selv fri eller nødtvungen? Hvilke følger har det for vor indre og ydre frihed?

Her fremdrages alle indicier, der taler for Plotins besiddelse af en politisk filosofi, bl.a. dannet ud fra Roms erfaringer med Mellemøsten.

Sanne Lind Hansen

Sanne

Cand.mag. i etnografi og klassisk arkæologi og tillægsuddannelse fra Danmarks Journalisthøjskole. Sanne arbejder primært med antropologi, arkæologi og tidlig historie. Hun har desuden særligt ansvar for kommissionsaftaler - og en fortid på Antiksamlingen ved Nationalmuseet.

Sanne Lind Hansen

Redaktør

Telefon: + 45 53 55 07 59

slh@unipress.au.dk

Pressen skrev

Barrie Fleet Ancient Philosophy

"...a lengthy ambitious book...attempts to present a range of differing views of many of the issues covered...The English is good...a scholarly work which will appeal to a specialised readership.."

  

Tilføjet til kurven

Gå til kassen