Aarhus Universitetsforlag
Cover

Passage 72

Telefonnummeret

En del af tidsskriftet Passage (72) og fagområdet


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

135 sider
Paperback
ISBN 978 87 7934 475 4

Redigeret af
, og

Med bidrag af
, , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Få opfindelser har haft så gennemgribende konsekvenser for menneskets hverdag som telefonen, og denne revolutionerende kommunikationsteknologi har naturligvis også sat sit tydelige præg på litteraturen. Modernistiske forfattere som Proust, Kafka og Fitzgerald var alle dybt optagede af telefonen, og deres romaner og fortællinger er i vid udstrækning formet af de muligheder for øjeblikkelig kommunikation over store afstande, som telefonen skabte.

Op gennem det 20. århundrede voksede forfatternes interesse i og bekymring for telefonen med telefonnettets globale udbredelse. Senest har introduktionen af først mobiltelefoner og siden smartphones koblet os endnu mere sammen end nogensinde, hvilket både skaber en række muligheder og nogle udfordringer for vores omgang med hinanden.

Telefonen har på afgørende vis omstruktureret det sociale rum, der er forfatternes primære emnebank, såvel som det medielandskab, de agerer i, og dermed har den bidraget til at forandre litteraturen. Med dette nummer af Passage ønsker vi at udforske litteraturens og telefonens komplekse parløb gennem tiden.


  

Indholdsfortegnelse

Hallo?

"Røret er koldt i hånden"

Steder og ikke-steder

Den arabiske telefon

Uddrag fra Infinite Jest

Forkert nummer

"The Machina Telephonica and its Sudden God"

Litteratur og telefoner

 

Pressen skrev

Anders Juhl Rasmussen, Kristeligt Dagblad

"Efter fornøjelig gennemlæsning af nummeret må jeg konstatere, at opmærksomhed over for telefonen på godt og ondt rammer noget i verdenslitteraturen, som jeg ville være ked af at have været foruden."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen