Aarhus Universitetsforlag
Cover

Modstand mod psykiatri

Antipsykiatri og reformer i fortid og fremtid

En del af fagområdet


Forudbestil : 199,95 kr.

Tak for din interesse i Modstand mod psykiatri: Antipsykiatri og reformer i fortid og fremtid. Bogen udkommer 14. juni 2024. Hvis du udfylder denne formular, giver vi dig besked, når bogen kan leveres.

Tak for din forudbestilling. Du hører fra os når Modstand mod psykiatri: Antipsykiatri og reformer i fortid og fremtid er klar til bestilling 14. juni 2024.


134 sider
Paperback
ISBN 978 87 7597 303 3

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Gennem hele psykiatrihistorien har behandlingen af psykiatriske patienter mødt modstand og protester. Både i Danmark og i udlandet. Et af de mest kendte danske eksempler er forfatteren Amalie Skrams nøgleromaner om 6. afdeling på Københavns Kommunehospital, hvor lægerne og ikke mindst overlæge Knud Pontoppidan bliver genstand for alvorlig kritik. Senere kom modstanden fra græsrodsbevægelser og patientforeninger, der var stærkt inspirerede af den engelske og italienske antipsykiatribevægelse.

I Modstand mod psykiatri analyserer tidligere overlæge og professor Per Vestergaard de områder af psykiatrien, som især har været genstand for kritik. Det gælder de nedslidte anstalter, patienternes manglende retssikkerhed, tvivlsomme eller ligefrem farlige behandlingsmetoder og ikke mindst de magtfulde psykiateres dominans. Samtidig ser han på, hvad den moderne psykiatri har lært af denne modstand, og hvilke positive forandringer den har medført for patienterne. Endelig peger han på, at modstanden har ført til en mere åben debat, der i dag inkluderer såvel patienter og pårørende som fagpersoner og politikere. Den debat er et helt nødvendigt grundlag for fremtidige reformer af psykiatrien.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen