Krøyer og Paris
Franske forbindelser og nordiske toner
En del af fagområdet Kunst og æstetik
Mere om bogen
Om bogen
’Lysets elsker’ kaldte en fransk kritiker i 1912 den store danske maler Peder Severin Krøyer, der i mere end to årtier havde nær tilknytning til den franske kunstscene. Krøyer kom første gang til Paris i 1877, og hans mange breve fortæller om, hvilken betydning den franske kunst havde ikke blot for Krøyers egen udvikling som maler, men også for kunstnerkolonien i Skagen og dansk kunsthistorie.
I Krøyer og Paris. Franske forbindelser og nordiske toner beskriver de to kunsthistorikere Mette Harbo Lehmann og Dominique Lobstein Krøyers kunstneriske udvikling fra akademiets guldaldertradition til naturalismen og det moderne gennembrud. De viser, hvordan inspirationen fra Frankrig kan spores i hans maleteknik og i friluftsmalerierne fra Skagen, og peger på, hvordan den franske naturalisme satte sig spor i Krøyers særlige stil.
Krøyer og Paris er også udgivet på engelsk. Find den engelske udgave her.
Indholdsfortegnelse
Læseprøve
Pressen skrev
Erik Steffensen, Weekendavisen
”Man skal unde sig en tur på Skagens Museum i anledning af Krøyer og Paris, især med katalogbogen, der er en guldgrube af viden som rækker langt ud over emnet og giver os et indblik i en stor kunstners færden og menneskelighed, i hånden”
Lektørudtalelse, DBC
"Det er en sand fornøjelse at bladre i dette utrolig smukke, gennemarbejdede og smagfulde katalog med smukke gengivelser af Krøyers værker."
Anders Ellegaard, Historie-online.dk
”Alt i alt en fremragende bog med en god beskrivelse af P. S. Krøyers ophold og anerkendelse i Paris og med en god gennemgang af de på Skagen Museum udstillede værker.”
Forlaget skriver:
28 oktober 2024
Bogtorsdag d. 14. november
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
30 september 2024
Bogtorsdag den 10. oktober
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
5 september 2024
Historien lever i Den Gamle By 5. og 6. oktober
HISTORIEN LEVER 2024 Mød Aarhus Universitetsforlag på den historiske bogfestival HISTOREN LEVER i Den Gamle By den 5. og 6.…