Aarhus Universitetsforlag
Cover

Komedier 2

En del af serien Holberg. Ludvig Holbergs hovedværker 1-22 (2) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

446 sider
Hardback
ISBN 978 87 7184 169 5

Redigeret af
, , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

I andet bind af komedierne kaster Holberg sig ud i den rene underholdning. Her er kyniske svindlerkomedier hvor de mere kloge narrer de mindre kloge. Her er den klassiske kærlighedskomedie Maskerade om ungdommelig forelskelse og forstokkede forældre. Hanrej-komedien Barselsstuen har form som en revy hvor den ene sketch afløser den anden, og Julestue er en aldeles skamløs farce.

Anette Stoffersen

Anette

Cand.mag. i historie og kunsthistorie. Med mere end 30 års erfaring som forlagsredaktør inden for især historie, kunst, kultur og rejser er Anette en alsidig redaktør, der bl.a. har stået for storværkerne Dansk skolehistorie 1-5 og Holberg · Ludvig Holbergs hovedværker 1-22.

Anette Stoffersen

Projektredaktør

Telefon: +45 27 15 97 75

as@unipress.au.dk

Pressen skrev

Jakob Steen Olsen, Berlingske

  ♥♥♥♥♥♥

"Ikke at man har dristet sig til at lave om på Holbergs sætninger, men man har valgt en nutidig retskrivning i stedet for den originale. … Tegnsætningen har fået en lignende overhaling. Ud med semikolonerne, der hakker en moderne læsers frit flydende flow op, ind med flere kommaer."

"Uden at forråde Holberg har man gjort ham tilgængelig og til at holde ud at læse, og at dømme efter de to første bind, … er operationen blevet meget vellykket. Replikkerne står friske og moderne på siderne."

"Når så de smukke bind oven i købet er forsynet med kulturhistorisk begavede introduktioner og et ordregister, der giver forklaringen på alle de ord, man kunne misforstå, må man sige, at arbejdet er gjort."

"Rationalisten Holberg ville have bifaldet den nye, moderniserede udgave af de gamle tekster. Alene fordi tanken er ganske fornuftig. Og så samvittighedsfuldt, som opgaven er løst, er der intet liderligt (moralsk forkasteligt på Holbergs tid) over det."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen