Aarhus Universitetsforlag
Cover

Kampen om de danske slaver

Aktuelle perspektiver på kolonihistorien

En del af fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

247 sider ill.
Paperback
ISBN 978 87 7184 227 2

Redigeret af
og

Med bidrag af
, , , , , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Dansk slaverihistorie er ikke slut. Selvom det er 100 år siden, at Danmark solgte De Vestindiske Øer til USA, spøger slaveriet stadig. Arven fra kolonitiden er både velkendt og ukendt, fortrængt og forklaret, og det stiller krav til os om både viden og engagement.

Kampen om de danske slaver diskuterer den rolle, slaverihistorien spiller og bør spille i dag. Bogens forfattere udfordrer vanefortællingerne i den aktuelle, offentlige debat ved at følge sporene efter dansk slaveri i efterkommeres historier, arkiver og ruiner, sorte lakridser, kunst og litteratur. Med vidt forskellige synsvinkler og tolkninger bidrager de til den fortsatte diskussion om slaveriets plads i vores fælles historie, der hverken er sort eller hvid.

Pressen skrev

Signe Hermann, Globalnyt

”…indlæg, der får én til at hoppe op af stolen af begejstring, og indlæg, der får én til at rynke brynene.”

”Debatbogen er, trods sin hovedsageligt akademiske karakter, lige så svær at lægge fra sig som en medrivende krimi.”

Poul Ulrich Jensen, historie-online.dk

"De [12 artikler] er alle velskrevne, velargumenterede og tankevækkende og giver tilsammen et spændende indblik i den intense debat... Bogen, der også indeholder fine illustrationer, kan varmt anbefales."  

Jens Rasmussen, lektørudtalelse

"Kampen om de danske slaver" er med sin saglige tilgang til emnet et frisk pust i en ellers følelsesladet og polariseret debat. Bogen gør op med en del af mediernes myte om at slaveriet er et fortiet kapitel i danmarkshistorien. Mange forskellige synspunkter kommer til orde, hvilket giver læseren et nuanceret indblik i dansk kolonihistorie.”

Niels Nøddebo Petersen, historielærer.dk ☆☆☆☆☆

”Bogen giver en glimrende indsigt i de nutidige nationale fortolkningskampe om slaveri”

”Bogen er et sandt festfyrværkeri af nutidige tilgange til slaverihistorie ... og egner sig fint som inspirationskilde til, hvordan man kan starte forløb op om slaveri og også som inspiration til forskellige former for historiebrug”.

 

Errata

Side 179: I forbindelse med henvisningen til Kun stemmen bliver tilbage (2013) skal det præciseres, at Shadi Angelina Bazeghi står bag oversættelsen af Forugh Farrokhzads digte.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen