Aarhus Universitetsforlag
Cover

Digital dannelse

En del af serien Pædagogisk rækkevidde (1) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
72 sider
Paperback
ISBN 978 87 7184 246 3

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

I dag kommer danske børn til verden med en smartphone i hånden. Desværre er deres digitale dannelse ikke medfødt. Den er ellers nødvendig. Livet online giver ikke bare adgang til fantastiske muligheder, farefulde vildveje lurer også ved hvert klik. Lærere og pædagoger må vise eleverne vej. Den digitale dannelse hører hjemme på skoleskemaet.

Når Jeppe Bundsgaard ikke passer sit job som professor i it og fagdidaktik, skriver han artikler til Folkeskolen, holder kurser i it-didaktik og diskuterer nationale test med undervisningsministeren. Han har været i ansigtsløse konflikter online, og engang blev han næsten narret af en hjemmeside.

Se video med Jeppe Bundsgaard

Hør Jeppe Bundsgaard fortælle om Digital dannelse i forlagets podcastserie Pædagogisk rækkevidde.

Podcasten er produceret af Videnslyd for Aarhus Universitetsforlag.

Indholdsfortegnelse

Nyt under solen

Man skal kunne læse

En verden af amatørgrafikere

Kommunikation gør godt ... nok ondt

Det er skolens opgave

Jeppe anbefaler

Cecilie Harrits

DSC 0345

Cand.mag. i litteratur- og kunsthistorie og læreruddannet med linjefag i dansk og specialpædagogik. Cecilies ansvarsområder er pædagogik, uddannelse og psykologi samt litteratur- og kunsthistorie. Hun står i spidsen for serien Pædagogisk rækkevidde og varetager en række af forlagets samarbejder med kunst- og kulturinstitutioner. Cecilie er optaget af bæredygtig bogproduktion og grøn omstilling i forlagsbranchen.

Cecilie Harrits

Redaktør

Telefon: +45 28 40 50 30

cha@unipress.au.dk

Pressen skrev

Kristian Nøhr Jensen, fagbladet Folkeskolen

"Bogen er ikke en elitær højpandet beskrivelse af fænomenet digital dannelse, men mere en praksisbog, der skitserer nogle af de dilemmaer der opstår, når teknologi og medier får en større rolle i menneskelig interaktion. (…).Bogen går nok ikke over i historien som hovedværket der afviklede den gordiske knude om digital dannelse, men måske som bogen, der anvendte begrebet empirisk og konkret, så begrebet gav mening på gulvet.

Hent endelig e-bogen eller lydbogen og lad den være genstand for dialoger med dine medstuderende, kollegaer eller teenage-unger".

Ove Christensen, Kulturkapellet.dk 

"Jeppe Bundsgaard, som har arbejdet med pædagogik og it gennem mange år, er forfatter til en meget tiltrængt bog om digitale færdigheder og digitale kompetencer i undervisningsmæssig sammenhæng. Især ud fra danskfagets indhold og metoder diskuterer og præsenterer han mange gode problemstillinger og arbejdsmåder, der vil være relevant for enhver dansklærer. (…) Bogen er meget anbefalelsesværdig til især lærere og undervisere i danskfaget og nærtbeslægtede fag".

Henrik Munch Jørgensen, lektørudtalelse

"Bogen er med sine 70 sider og i lommeformat en meget overkommelig udgivelse, som er hurtigt læst, men samtidig fyldt med inspirerende overvejelser om hvorfor og hvordan vi skal danne eleverne digitalt. En appetitvækker for undervisere, som både giver lyst til at arbejde med digital dannelse samt relevant viden til at komme godt i gang med processen".

Tilføjet til kurven

Gå til kassen