Aarhus Universitetsforlag
Cover

Det historiske blik

En del af fagområderne , , , og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

374 sider
Hardback
ISBN 978 87 7219 052 5

Af
, og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Tidens urolige sammenblanding af fakta og fiktion, historie og kunst, har igen gjort fortiden til en akademisk, politisk og kulturel kampplads.

Det historiske blik undersøger spændet mellem genskabelse af fortiden, ”som den var,” og aktualisering af historien i kulturelle og politiske sammenhænge. Forfatterne beskriver, hvordan det historiske perspektiv kan bidrage til forståelsen af aktuelle konflikter og trends. Samtidig stiller de skarpt på det tilsyneladende modsætningsforhold mellem den historiske forsknings retrospektive blik på den moderne verden og den aktuelle fordring om at løse samfundsproblemer her og nu.

Det historiske blik diskuterer historiebrug og historisk forskning på tværs af traditionelle fagskel. Bogen samler forskere fra fagfelter som antropologi, kunsthistorie, lingvistik, historie, jura, teologi og litteratur. Tilsammen giver de et bud på den historiske forsknings rolle og status – nu og i fremtiden.

Pressen skrev

Mikael Jalving, Jyllands-Posten ****

[…] der er tale om seriøst arbejde. Via vidt forskellige nedslag, undersøgelser og refleksioner handler bogen overordnet om, hvad der sker, når vi studerer og beskriver historien, og hvorfor det i det hele taget er så komplekst at sætte begreber, perioder og orden på det kaos, som de menneskelige vaner, idéer og samfund repræsenterer. […] Hvem den ideelle læser er, fortaber sig lidt i meddelelseslysten, men her er både til gården og gaden, alt sammen på et videns- og formidlingsmæssigt niveau, som man kan forvente sig af universitetsfolk. Man bliver helt glad på en mandag.

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (pdf)

Forside (jpeg)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen