Aarhus Universitetsforlag
Cover

Det historiske blik

En del af fagområderne , , og


Forudbestil

Tak for din interesse i Det historiske blik: . Bogen udkommer 25. januar 2021. Hvis du udfylder denne formular, giver vi dig besked, når bogen kan leveres.

Tak for din forudbestilling. Du hører fra os når Det historiske blik: er klar til bestilling 25. januar 2021.


300 sider
Hardback
ISBN 978 87 7219 052 5

Af
og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Tidens urolige sammenblanding af fakta og fiktion, historie og kunst, har igen gjort fortiden til en akademisk, politisk og kulturel kampplads.

Det historiske blik undersøger spændet mellem genskabelse af fortiden, ”som den var,” og aktualisering af historien i kulturelle og politiske sammenhænge. Forfatterne beskriver, hvordan det historiske perspektiv kan bidrage til forståelsen af aktuelle konflikter og trends. Samtidig stiller de skarpt på det tilsyneladende modsætningsforhold mellem den historiske forsknings retrospektive blik på den moderne verden og den aktuelle fordring om at løse samfundsproblemer her og nu.

Det historiske blik diskuterer historiebrug og historisk forskning på tværs af traditionelle fagskel. Bogen samler forskere fra fagfelter som antropologi, kunsthistorie, lingvistik, historie, jura, teologi og litteratur. Tilsammen giver de et bud på den historiske forsknings rolle og status – nu og i fremtiden.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen