Aarhus Universitetsforlag
Cover

Danmarks første lydoptagelser

Edisons fonograf i 1890'ernes København

En del af fagområderne og


Tilgængelige e-bogs-formater: PDF

{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

268 sider ill.
Hardback
ISBN 978 87 7124 965 1

Af
og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

I efteråret 1889 vandt Thomas Edisons fonograf genklang i København. Nu blev det for alvor muligt at optage og gengive lyd, og et betaget publikum strømmede til for at høre vidundermaskinen. Frem til midten af 1890’erne optog grosserer Gottfried Ruben og instrumentmager Theodor Cornelius-Knudsen et bredt udvalg af tidens populære sangere, skuespillere og musikere. Mange af disse skrøbelige fonografvalser har mirakuløst overlevet frem til i dag.

Nu har Det Kgl. Bibliotek i Aarhus, digitaliseret optagelserne og vakt Danmarks ældste lydspor til live. I bogen fortæller lektor i musikvidenskab Steen Kaargaard Nielsen og forhenværende lydteknisk konsulent ved Det Jyske Musikkonservatorium Claus Byrith om fonografen og Ruben-samlingens historie og giver os en læsevenlig lytteguide, så vi i dag kan gå på opdagelse i en næsten glemt kulturskat.

Bogen ledsages af to CD’er.

Danmarks første lydoptagelser udgives i samarbejde med Det Kgl. Bibliotek.

Pressen skrev

Egon Kjøller, Nordjyske Stiftstidende 

”I en netop udkommet, flot udstyret og fagfælle-godkendt bog fortæller de historien om samlingen og om introduktionen af det første tekniske medie til opbevaring af lyd i Danmark”

Søren Schauser, Berlingske

”…spændende fortælling om Edisons fornograf”

” Og præcis dét er bogens skønne finale: Fortiden kan høres på indlagte fonogrammer i et format ved navn CD. To skiver sender en hilsen næsten fra Napoleons tid og gør det historiske levende som lyset.”

”Man lukker øjnene, og hører så magien indfinde sig.”

 

 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen