Aarhus Universitetsforlag
Cover

Danmarks første lydoptagelser

Edisons fonograf i 1890'ernes København

En del af fagområderne og


Forudbestil

Tak for din interesse i Danmarks første lydoptagelser: Edisons fonograf i 1890'ernes København. Bogen udkommer 13. november 2017. Hvis du udfylder denne formular, giver vi dig besked, når bogen kan leveres.

Tak for din forudbestilling. Du hører fra os når Danmarks første lydoptagelser: Edisons fonograf i 1890'ernes København er klar til bestilling 13. november 2017.


268 sider ill.
Hardback
ISBN 978 87 7124 965 1

Af
og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

I efteråret 1889 vandt Thomas Edisons fonograf genklang i København. Nu blev det for alvor muligt at optage og gengive lyd, og et betaget publikum strømmede til for at høre vidundermaskinen. Frem til midten af 1890’erne optog grosserer Gottfried Ruben og instrumentmager Theodor Cornelius-Knudsen et bredt udvalg af tidens populære sangere, skuespillere og musikere. Mange af disse skrøbelige fonografvalser har mirakuløst overlevet frem til i dag.

Nu har Det Kgl. Bibliotek, Aarhus, digitaliseret optagelserne og vakt Danmarks ældste lydspor til live. I bogen fortæller lektor i musikvidenskab Steen Kaargaard Nielsen og forhenværende lydteknisk konsulent ved Det Jyske Musikkonservatorium Claus Byrith om fonografen og Ruben-samlingens historie og giver os en læsevenlig lytteguide, så vi i dag kan gå på opdagelse i en næsten glemt kulturskat.

Bogen ledsages af to CD’er.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen