Aarhus Universitetsforlag
Cover

Copenhagen Consensus

globale kriser - globale svar

En del af fagområdet


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

192 sider
Hardback
ISBN 87 7934 145 4

Med indledning af

Med bidrag af
, , , , , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Hvis vi havde 50 milliarder dollar ekstra til at bruge på en bedre verden, hvor skulle vi så sætte ind først? Det var det store spørgsmål til otte topøkonomer - hvoraf flere nobelpristagere - på konferencen Copenhagen Consensus i København den 24.-28. maj 2004.   Bogen præsenterer konferencens resultater - i et fængende og forståeligt sprog. I ti koncentrerede artikler tages verdens store problemer under behandling:

Handelsbarrierer

Underernæring og sult

Global opvarmning og klimaændringer

Borgerkrige

Finansiel ustabilitet

Migration

Smitsomme sygdomme

Uddannelse

Kloakering og vand

Dårlig regeringsfølelse og korruption 

Hver artikel giver et bud på den bedste løsning af problemet. Bogen rummer desuden "drømme­holdets" samlede konklusion på, hvor det bedst kan betale sig at sætte ind, samt en udførlig begrebs­forklaring. Indledningen er skrevet af Bjørn Lomborg.

Pressen skrev

Frede Vestergaard, Weekendavisen

"Den dansk-sprogede version turde også være et velegnet oplæg til undervisning i brugen af cost-benefit-analyser i gymnasiernes undervisning i samfundsfag. For udover en letlæst sammenfatning af de videnskabelige artikler om de udfordringer, der blev diskuteret af ekspertpanelet, indeholder Globale kriser - Globale svar også et særligt og let forståeligt afsnit, der forklarer brugen af cost-benefit-analyser og de problemer, der kan være ved at anvende dem, såsom (diskonterings)problemet ved at sammenholde omkostninger her og nu med fordele, der måske først vil vise sig om flere årtier."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen