Copenhagen Consensus
globale kriser - globale svar
En del af fagområdet Samfundsvidenskab
Udsolgt fra forlaget
Med indledning af
Bjørn Lomborg
Med bidrag af
Harold Alderman,
Kym Anderson,
Christian Friis Bach,
Jere Behrman,
William Cline,
Paul Collier,
Barry Eichengreen,
John Hoddinott,
Anke Hoeffler,
Philip Martin,
Anne Mills,
Lant Pritchett,
Frank Rijsberman,
Susan Rose-Ackerman og
Sam Shillcutt
Mere om bogen
Om bogen
Hvis vi havde 50 milliarder dollar ekstra til at bruge på en bedre verden, hvor skulle vi så sætte ind først? Det var det store spørgsmål til otte topøkonomer - hvoraf flere nobelpristagere - på konferencen Copenhagen Consensus i København den 24.-28. maj 2004. Bogen præsenterer konferencens resultater - i et fængende og forståeligt sprog. I ti koncentrerede artikler tages verdens store problemer under behandling:
Handelsbarrierer
Underernæring og sult
Global opvarmning og klimaændringer
Borgerkrige
Finansiel ustabilitet
Migration
Smitsomme sygdomme
Uddannelse
Kloakering og vand
Dårlig regeringsfølelse og korruption
Hver artikel giver et bud på den bedste løsning af problemet. Bogen rummer desuden "drømmeholdets" samlede konklusion på, hvor det bedst kan betale sig at sætte ind, samt en udførlig begrebsforklaring. Indledningen er skrevet af Bjørn Lomborg.
Indholdsfortegnelse
Læseprøve
Pressen skrev
Frede Vestergaard, Weekendavisen
"Den dansk-sprogede version turde også være et velegnet oplæg til undervisning i brugen af cost-benefit-analyser i gymnasiernes undervisning i samfundsfag. For udover en letlæst sammenfatning af de videnskabelige artikler om de udfordringer, der blev diskuteret af ekspertpanelet, indeholder Globale kriser - Globale svar også et særligt og let forståeligt afsnit, der forklarer brugen af cost-benefit-analyser og de problemer, der kan være ved at anvende dem, såsom (diskonterings)problemet ved at sammenholde omkostninger her og nu med fordele, der måske først vil vise sig om flere årtier."
Forlaget skriver:
28 oktober 2024
Bogtorsdag d. 14. november
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
30 september 2024
Bogtorsdag den 10. oktober
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
5 september 2024
Historien lever i Den Gamle By 5. og 6. oktober
HISTORIEN LEVER 2024 Mød Aarhus Universitetsforlag på den historiske bogfestival HISTOREN LEVER i Den Gamle By den 5. og 6.…