Antiterrorismens idéhistorie
Stater og vold i 500 år
Redigeret af
Morten Brænder og
Mikkel Thorup
Med bidrag af
Jacob Alsted,
Casper J. Andersen,
Lars Erslev Andersen,
Mikhail Bakunin,
Mikkel Bolt,
Morten Brænder,
Jørgen Dragsdahl,
Thomas Harder,
Emily Hartz,
Andreas Beck Holm,
Søren Hove,
Osama bin Laden,
Jeppe Büchert Netterstrøm,
Bertel Nygaard,
Thomas Olesen,
Carl Pedersen,
Mikkel Vedby Rasmussen,
Georges Sorel,
Lars Bangert Struwe,
Anne Sørensen,
Gert Sørensen og
Mikkel Thorup
Mere om bogen
Om bogen
Flyene mod New Yorks tvillingetårne, bomben på Bali, bomber og giftgas mod busser, tog og undergrundstog i London, Madrid og Tokyo - terrorismen er over os, også i Danmark. Konsekvenserne har været enorme både i det store og det små: Love er blevet skærpet, og vi er nu underlagt skarp kontrol ned i mindste detalje i fx lufthavne. Men kan vi som stat ruste os på andre måder? Ja, denne bog giver det svar, at en grundig idéhistorisk orientering i både terrorismen og bekæmpelsen af den kan nuancere vores forståelse af problemet - og dermed gøde grunden for en oplyst debat om, hvilke indgreb, vi som samfund finder nødvendige i kampen mod terrorismen.
Pressen skrev
Carsten Güllich-Nørby Lektørudtalelse
"Antologi på akademisk niveau, der henvender sig til læsere, som interesserer sig for idéhistoriske emner, og her især, hvordan stater historisk besvarer terrorangreb og håndterer terrorbekæmpelsen, dvs. antiterrorisme.
Der er mange interessante bidrag i dette meget ordrige værk. Et er skrevet af Jakob Alsted med titlen "Terrorisme som mangel på kollektiv modning", et andet spændende bidrag er af Mikkel Vedby Rasmussen, der skriver om "Globaliseringens terrorister".
Bogens styrke er de mange synsvinkler."
Henrik Gade Jensen Jyllands-Posten
"Ideen er god nok, nemlig at skrive om stater og vold gennem 500 år. For stater er de største forbrydere i historien. Det er slyngelstater, der står bag folkemord og massedrab i historien. Artiklerne i antologien er meget forskellige, og der er læseværdie bidrag, især de historiske, der bygger på kildestudier."
Morten Thing Social Kritik
"Jeg synes, at ideen med tekster fra forskellige 'terroristiske figurer' som dokumentation er god."
"...er der meget at hente i denne antologi, hvis ikke uvidenheden skal blive ved med at være det centrale element i forståelsen af terrorismen."
Rune Engelbreth Larsen Slagmark
"Bidragene spænder indholdsmæssigt vidt, men er disponeret logisk og bundet overskueligt sammen af Thorups og Brænders essays, hvilket utvivlsomt gør antologien til det samlede oversigtsværk om sit emne på dansk."
Mikkel Jarle Christensen Semikolon
"Anne Sørensens bidrag 'I krig mod 'statsfjende nr. 1'' om vesttysk terrorbekæmpelse er velskrevet og koncis."
Forlaget skriver:
30 september 2024
Bogtorsdag den 10. oktober
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
5 september 2024
Historien lever i Den Gamle By 5. og 6. oktober
HISTORIEN LEVER 2024 Mød Aarhus Universitetsforlag på den historiske bogfestival HISTOREN LEVER i Den Gamle By den 5. og 6.…
4 september 2024
Efterårets første Bogtorsdag d. 12. september
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nye udgivelser til sæsonens…