25 søforklaringer
Naturvidenskabelige fortællinger fra Søauditorierne
En del af fagområdet Naturvidenskab
Udsolgt fra forlaget
Redigeret af
Carsten Rabæk Kjaer
Med forord af
Brian Bech Nielsen og
Erik Meineche Schmidt
Med bidrag af
Flemming Besenbacher,
Jørgen Christensen-Dalsgaard,
Ask Vest Christiansen,
Steen Hannestad,
Jan Heinemeier,
Bo Holm Jacobsen,
Kaj Mikael Jensen,
Peter K. A. Jensen,
Bo Barker Jørgensen,
Søren Rud Keiding,
Carsten Rabæk Kjaer,
Hans Kjeldsen,
Helge Kragh,
Ole G. Mouritsen,
Søren Pape Møller,
Verner Møller,
Klaus Mølmer,
Mogens Nielsen,
Mogens Gissel Nielsen,
Per Nørnberg,
Jens M. Olesen,
,
Bente Philippsen,
Tinna Stevnsner,
Jens-Christian Svenning,
Kurt Sørensen,
Peter Teglberg,
Peter Thostrup,
Ulrik Uggerhøj,
Jens Vellev og
Tobias Wang
Mere om bogen
Om bogen
Sorte huller i universet. Aldringens gåde. Kemien i velsmag. Kvantemekanik. Kaskelottens næse. Kortlægning af grundvand med helikopter.
Forskerne har været vidt omkring ved Offentlige foredrag i Naturvidenskab ved Aarhus Universitet. Dragende emner, nørdede emner, dagligdags emner - og emner de fleste af os aldrig har hørt om.
Men publikum strømmer til. Aften efter aften - år efter år. Mere end 800 mennesker løser billet til Søauditorierne i Aarhus Universitetspark på en typisk foredragsaften, og foredragene gentages ofte tre aftener i træk.
I denne bog skriver forskerne bag 25 af foredragene om det emne, de har fortalt det talstærke publikum om. Bogen giver et bredt indblik i aktuel dansk forskning inden for naturvidenskab. Og samtidig giver den indsigt i, hvordan en foredragsrække om naturvidenskab har udviklet sig til et offentligt tilløbsstykke, der har vakt opsigt i ind- og udland.
Pressen skrev
Litteratursiden.dk
"Disse 25 naturvidenskabelige artikler baseret på en foredragsrække på Aarhus Universitet dokumenterer på fornemmeste vis en dansk tradition for at formidle videnskab til den brede befolkning."
"Det er umuligt i en kort anmeldelse at komme ind på alle artikler. De er velskrevne og veloplagte og giver tilsammen et lille indtryk af nogle af de emner, naturvidenskabsfolk beskæftiger sig med i dag, og hvilken betydning det har for vores liv. Det gælder bare om at gå på opdagelse i den meget indbydende og velillustrerede bog og måske endda få mod på yderligere fordybelse og lade sig inspirere af forfatternes litteraturforslag."
Forlaget skriver:
28 oktober 2024
Bogtorsdag d. 14. november
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
30 september 2024
Bogtorsdag den 10. oktober
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
5 september 2024
Historien lever i Den Gamle By 5. og 6. oktober
HISTORIEN LEVER 2024 Mød Aarhus Universitetsforlag på den historiske bogfestival HISTOREN LEVER i Den Gamle By den 5. og 6.…