Aarhus Universitetsforlag
Cover

Working on Boundaries

Gunnar Hjelholt and Applied Social Psychology

En del af fagområdet


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

332 sider
Paperback
ISBN 87 7934 255 8

Redigeret af
og

Med bidrag af
, , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Gunnar Hjelholt beskrev sig selv som anvendt socialpsykolog. Med baggrund i et otte måneder langt træningsophold i USA i 1958 blev han en af pionererne inden for udviklingen af europæisk gruppedynamik.

I sit hjemland, Danmark, har han fungeret som mentor og inspirationskilde for en hel generation af organisationspsykologer.

Han døde i 2002, 82 år gammel. Ved en mindekonference, der besøgtes af Hjelholts danske og internationale samarbejdspartnere fødtes ideen til denne bog.

Bogens første del bygger på Gunnar Hjelholts livshistorie som fortalt af ham selv til bogens to redaktører i en serie tilbageskuende interviews foretaget, da han selv var over 70 år gammel.

To lange artikler tegner et fascinerende dobbeltportræt, dels af en professionel ildsjæl, dels af den gruppedynamiske bevægelse han i kraft af sine særlige talenter, sin utrættelige energi, sin kompromisløshed og moralske renfærdighed satte afgørende præg på.

I bogens anden del nuanceres dobbelt­portrættet gennem syv bidrag skrevet af Hjelholts samarbejdspartnere og venner.

Den afsluttende tredje del præsenterer et udvalg af Gunnar Hjelholts egne artikler skrevet gennem en 35-årig periode.

 

Pressen skrev

Helgi Rasmussen Psykolog Nyt

"Bogen kaster lange reflekstionsskygger ind over feltet 'det, der ligger imellem os'....nøgen og hudløs...behandler socialpsykologiske temaer på en ret så kvalificeret måde igennem Gunnar Hjelholts liv, samtidig med at de fortæller socialpsykologiens historie...en milepæl for socialpsykologien som fag..."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen