Aarhus Universitetsforlag
Cover

Ting

I nære og fjerne verdener

En del af serien Univers , og fagområderne , , , og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

193 sider
Paperback
ISBN 978 87 7124 194 5

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Det er et sjovt ord, ting. Kun fire små bogstaver, og alligevel kan det rumme stort som småt: flyvemaskiner og religiøse feticher, damesko og dreadlocks, bibler og bløde julegaver. Det findes på alverdens sprog og er lige løst, om vi siger det på dansk, engelsk eller kinesisk. Men af en eller anden grund rammer det tit hovedet på sømmet. Måske er det derfor, vi så ofte tyer til det uden at tænke nærmere over det.

Det giver Ting. I nære og fjerne verdener nu mulighed for. Ting er nemlig meget mere end et bredt begreb. Det er også et nøgleord i nyere antropologisk forskning med fokus på materialitetens betydning for vores verdensopfattelse og identitet. Klæder skaber folk, siger man, og spørgsmålet er, om der overhovedet er en klar grænse mellem menneske og ting?

For uanset om vi bor i Benin eller Brønshøj, taler i smartphone eller bruger jungletromme, skaber vi os selv og vores verden med ting, kulturens hardware. Det er derfor, der er ting overalt, i alle kulturer og samfund: De samler og forbinder, udtrykker og fortryller vores tanker, håb og ideer. - Måske er det på tide at tænke mere over tingene?

Se bogens samlede litteraturliste her.

Indholdsfortegnelse

Tingenes verden, verdens ting

Nære ting. Kroppen i rummet

Boligens ting. Hjemmets byggesten

Ting som varer, ting som gaver. Forbrug

Ordnede og ordnende ting. Museer og teknologi

Monumentale ting. Kulturarv og gadens politiske kultur

Levende ting. Fetich og magi

Ting i sammenhænge. Materialitetsteorier

Henrik Jensen

Henrik

Cand.mag. i litteraturhistorie. Henrik redigerer primært bøger inden for litteratur og miljøvidenskab og står bl.a. bag serierne Verdenslitteratur og Miljøbiblioteket. Henrik startede på forlaget som ung praktikant i 2007 og har været rundt i mange hjørner på forlaget.

Henrik Jensen

Projektredaktør

Telefon: +45 53 55 05 42

hj@unipress.au.dk

Pressen skrev

Anders Blok, Dansk Sociologi

"en fin og læseværdig  bog"

"190 velskrevne og velformidlede sider"

"Det er sundt at se tingene i et nyt lys - og med Sjørslev som rejsefører i nære
og fjerne verdener bliver mødet med nyere materialitetsteori i samfunds- og kulturvidenskaberne til en fagligt berigende oplevelse for enhver lystlæser og bogelsker, sociolog eller ej. Bogen her fortjener kort sagt at blive én af de ting, der holdes i mange slags hænder, står på bogreoler i mange slags hjem og gives som gave indenfor mange slags sociale relationer."

 

Steen Nepper Larsen, Danske Museer

"et fremragende stykke formidlingsarbejde"

"velskreven"

 

Henrik Dahl, Weekendavisen

"Inger Sjørslev er både vidende og belæst, og det går over stok og sten med informative kapitler om kroppen og tingene, hjemmets betydning for identiteten, gavegivning, museer som erindringssteder, monumenter og fetichisme."

"spændende læsning"

 

Lars Ovesen, lektørudtalelse

"En meget spændende bog, der søger at belyse nogle nøglebegreber i vort moderne samfund."

 

Joshua Christensen, Udfordringen

"Bogen indeholder nogle spændende kapitler for den, som gerne vil udfordres i sit syn på ånd/ materie, subjekt/ objekt og levende/ dødt."

"En spændende, udfordrende, ja provokerende bog."

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebilleder. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen