Aarhus Universitetsforlag
Cover

Samlingssteder

Udenlandsk billedkunst i danske samlermiljøer 1690-1840

En del af fagområdet


Forudbestil : 399,95 kr.

Tak for din interesse i Samlingssteder: Udenlandsk billedkunst i danske samlermiljøer 1690-1840. Bogen udkommer 10. marts 2023. Hvis du udfylder denne formular, giver vi dig besked, når bogen kan leveres.

Tak for din forudbestilling. Du hører fra os når Samlingssteder: Udenlandsk billedkunst i danske samlermiljøer 1690-1840 er klar til bestilling 10. marts 2023.


348 sider
Hardback
ISBN 978 87 7219 832 3

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

I 1700-tallet og begyndelsen af 1800-tallet voksede antallet af danske kunstsamlinger, og adelige og borgerlige kappedes om at skaffe værker af de store nederlandske og italienske mestre til landet. Værker af Rembrandt, Rubens, Poussin og Tizian prydede snart væggene bl.a. i grev Moltkes københavnske palæ, på Johan Bülows herregård og i konsul Wests velbesøgte galleri ved Christiansborg. Det at samle var et socialt fænomen, og samlingerne var derfor oplagte samlingssteder for ejernes omgangskredse og andre kunstinteresserede.

I kølvandet på samleriet fulgte en underskov af kunsthandlere, eksperter og svindlere, ligesom kendskabet til samlingerne blev udbredt gennem de første kataloger og guidebøger. Samlingerne satte derved deres tydelige præg på samtidens kunst og i sidste ende på eftertidens kunstmuseer.

I Samlingssteder fortæller kunsthistoriker Jesper Svenningsen historien om danske kunstsamlere og deres skiftende kunstsmag. Bogen kortlægger samlermiljøets personer, værker og steder og kaster lys over, hvordan samlerne erhvervede sig deres skatte, og hvad der blev af værkerne

Tilføjet til kurven

Gå til kassen