Aarhus Universitetsforlag
Cover

Peder Paars

En del af serien Holberg. Ludvig Holbergs hovedværker 1-22 (18) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

335 sider
Hardback
ISBN 978 87 7184 195 4

Redigeret af
, , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Peder Paars var den lærde unge professor Holbergs overrumplende gennembrud som underholdningsforfatter. Og ikke nok med det, bogen var en løssluppen parodi på noget af det man dengang tog allermest alvorligt på universitetet: de græske og romerske klassikere. Her bliver antikkens højstemte heltedigte anbragt midt i den jordnære danske dagligdag. Helten er en naiv kræmmer fra Kalundborg, den eksotiske fristerinde hedder Nille, og intrigerne smedes af en skrupelløs kokkepige. 

Peder Paars fra Kalundborg skal besøge sin kæreste i Århus, men strander på Anholt, hvor han vikles ind i alverdens intriger. Handlingen går over stok og sten, uden at komme nogen vegne. Til gengæld farer den ud ad alle tænkelige tangenter. Ingen vittighed er for plat – og ingen reference til klassikerne for avanceret.

Anette Stoffersen

Anette

Cand.mag. i historie og kunsthistorie. Med mere end 30 års erfaring som forlagsredaktør inden for især historie, kunst, kultur og rejser er Anette en alsidig redaktør, der bl.a. har stået for storværkerne Dansk skolehistorie 1-5 og Holberg · Ludvig Holbergs hovedværker 1-22.

Anette Stoffersen

Projektredaktør

Telefon: +45 27 15 97 75

as@unipress.au.dk

Tilføjet til kurven

Gå til kassen