
Passage 70
En del af tidsskriftet Passage (70) og fagområdet Litteratur
Udsolgt fra forlaget
Redigeret af
Simona Zetterberg Gjerlevsen,
Stefan Iversen og
Jacob Lund
Med forord og kommentarer af
Jørn Erslev Andersen,
Mikkel Krause Frantzen,
Martin Gregersen,
Troels Hughes Hansen,
Louise Brix Jacobsen,
Rikke Andersen Kraglund,
Jonatan Leer,
Tue Løkkegaard,
Nielsen,
Henrik Skov Nielsen,
Julie Nørgaard,
Camilla M. Reestorff,
Tobias Skiveren,
Mads Rosendahl Thomsen og
Yan Mo
Mere om bogen
Om bogen
Passage 70 præsenterer ti artikler med aktuelle syn på litteratur og kunst, der betyder noget. Hver for sig udfordrer artiklerne gængse opfattelser af tekster og tanker; samlet vidner de om både generelle tendenser og mangfoldigheden i tidens æstetisk orienterede litteratur-, kultur- og kunststudier. Genstandsfeltet spænder vidt, ofte helt ned i den enkelte artikel, med læsninger af alt fra højaktuelle tv-dokumentarprogrammer og happenings til kanoniserede filosofiske og litterære klassikere; fra lyrik til eksperimenterende prosa. Teoretisk og metodisk er billedet ligeledes sammensat. Det er præget af nysgerrighed og åbenhed over for tilgange, der bevæger sig på tværs af traditionelle fagskel.
Artiklerne handler blandt andet om at læse Thomas Bernhard, om Eske K. Mathiesen som økoerotiker, om Roland Barthes som queer-teoretiker, om Dostojevskijs Idioten som anti- og procesroman, om filmen I am Fiction i et fiktionalitetsperspektiv, om Célines forfatterskab som vidnesbyrdlitteratur, om hverdag og kollektiv erindring i Perecs Je me souviens, om national identitet og global migration i tv-dokumentaren "Gør Danmark Dansk" i lyset af Kierkegaards antifilosofi og om Google Ngrams' litteraturhistoriske potentiale. Endelig kan man læse nobelprisvinderen Mo Yans tekst om, hvorfor han blev forfatter.
Indholdsfortegnelse
Hvad taler vi om, når vi taler om Bernhard?
ESKE, NATURLIGVIS!
Mod en neutral seksualitet!
En koncessionsløs tekst
Offervilje
Den emotive metro
En appel til erindringen
Kierkegaard, antifilosofi og global migration i Gør Danmark Dansk
Meget fjern læsning
Sult og ensomhed er kilden til min skrift
Forlaget skriver:
18 september 2023
HISTORIEN LEVER 2023
Mød Aarhus Universitetsforlag på den historiske bogfestival HISTOREN LEVER i Den Gamle By den 30. september og 1. oktober 202…
23 august 2023
Bogtorsdag 14. september
Vær med, når Aarhus Universitetsforlag og Det Kgl. Bibliotek - Aarhus - fejrer månedens forfattere og nye bøger. 14. septemb…
25 juli 2023
Kulturmødet Mors 2023
Mød os på Kulturmødet Mors, når vi igen i år deltager med spændende oplæg. Torsdag til lørdag den 24.-26. august 2023 kan d…