Aarhus Universitetsforlag
Cover

Det Nye Testamentes omverden

Om politiske, religiøse og filosofiske forhold på Det Nye Testamentes tid

En del af fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

350 sider ill., 3. oplag
Paperback
ISBN 87 7288 952 7

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Denne bog giver en levende og velskrevet indføring i et bredt spektrum af emner, som er af betydning for at forstå Det Nye Testamentes verden. Det gælder især de politiske, filosofiske og religiøse forhold. Indsigten i de enkelte emneområder skal give læseren et kendskab til det samfund, som Det Nye Testamente med dets skrifter, personer, tankegange og hændelser selv var en del af. Kronologisk er bogen afgrænset til primært at dække tidsrummet fra Aleksander den Stores regeringstid (333 f.Kr.) til Bar Kokba-opstanden (138 e.Kr).

Bogens hovedafsnit gennemgår jødernes politiske historie, som i antikken ikke var mindre turbulent og blodig end den nyere historie; hellenismen og dens indflydelse kulturelt og filosofisk på jøderne og jødedommen samt fællestræk i den jødiske gudsdyrkelse.

Bredden i emneområder har gjort det nødvendigt at foretage et udvalg af de talrige grupperinger og strømninger såvel som af det righoldige arkæologiske og litterære materiale. Alene det litterære materiale spænder fra fragmentariske historiske notitser til filosofiske værker og religiøse dokumenter, og det er derfor umuligt at inddrage alt relevant materiale, men bogen indeholder mange kilder, også en del af forfatterens egne nyoversættelser til dansk.

Pressen skrev

"Birgitte Graakjær Hjort har skrevet en flot bog, som både er velskrevet og overskuelig. Et rigt antal illustrationer i form af kort, fotos, faktabokse og kildeafsnit gør teksten læsevenlig og appetitlig. Samtidig giver B.G. Hjort sin faglige indsigt og overblik videre til læseren i en fordøjelig form.  B.G. Hjort formår at give læseren kendskab til 'Det Nye Testamentes omverden'. Samtidig forklarer hun stoffet med nutidige paralleller. Det øger forståelsen uden at svække den faglige nuancering. Det er et velskrevet værk, som kan anbefales til at give overblik og indsigt."

Maria Legarth Tidsskrift for Historie

"... [Bogen] imødekommer ... et uopfyldt behov og udgør i eksegesens verden en nyhed af kosmiske dimensioner. Den er noget så uanstændigt som pædagogisk og skræddersyet til den studerendes behov ... Det er en vaskeægte textbook med alt, hvad det indebærer af plancher, tabeller, billeder og lækkert layout."

Christina Petterson Dansk teologisk tidsskrift

"Havde man dog bare haft hendes bog allerede i de indledende måneder på 'Uni' ... et velafstemt og velskrevet, overskueligt og relevant bidrag til en belysning af de politiske, filosofiske og religiøse forhold i Palæstina i århundrederne omkring Kristi fødsel."

Anders E. Nielsen Præsteforeningens blad

Tilføjet til kurven

Gå til kassen