Aarhus Universitetsforlag
Cover

Grundtvig og Mynster

Fætre og fjender

En del af fagområderne , , og


Forudbestil : 269,95 kr.

Tak for din interesse i Grundtvig og Mynster: Fætre og fjender. Bogen udkommer 09. juni 2023. Hvis du udfylder denne formular, giver vi dig besked, når bogen kan leveres.

Tak for din forudbestilling. Du hører fra os når Grundtvig og Mynster: Fætre og fjender er klar til bestilling 09. juni 2023.


264 sider ill.
Hardback
ISBN 978 87 7219 899 6

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

I samtiden var N.F.S. Grundtvig (1783-1872) og J.P. Mynster (1775-1854) anerkendt som kirkens helt store personligheder. De to lærde folk var fætre, men deres forhold var ikke ligefrem præget af varme familiefølelser. De talte ikke gerne med hinanden, men til gengæld gerne om hinanden. Deres temperamenter var som nat og dag, og deres synspunkter slog tit gnister: Grundtvig ønskede frihed i kirken for alle troende, Mynster krævede orden og afskyede al pietisme. Grundtvig slog til lyd for præstens frie ret til kirketugt ved nadverbordet, Mynster afviste den pure. Grundtvig gik ind for religionsfrihed, Mynster undtog baptisterne. Litteraturen om især Grundtvig er enorm, men den komplekse relation mellem de to nøglefigurer har ikke før været beskrevet til bunds. Det råder kirkehistoriker Jens Rasmussen bod på i denne bog.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen