Aarhus Universitetsforlag
Cover

Nye spørgsmål om teknikken

En del af fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

411 sider ill.
Paperback
ISBN 978 87 7124 182 2

Redigeret af
og

Med forord af

Med bidrag af
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Allerede de græske myter udfordrede teknikken: Ikaros fløj med sine voksvinger for tæt på solen og måtte lade livet, mens Prometheus blev idømt en smertelig straf for at have givet ilden til mennesket. Og spørgsmålet om teknikken, som myterne kredser om, er evigt aktuelt: Hvad stiller vi op, når teknikken på én gang byder sig til som den sikre løsning på alverdens problemer og samtidig truer hele vor eksistens med åndelig og fysisk udslettelse?

Spørgsmålet om teknikken er også navnet på Martin Heideggers berømte foredrag fra 1953, der sikrede teknikken en plads i den humanistiske forskning. 60-året for Heideggers foredrag er således en ideel anledning til at minde om, at spørgsmålet om teknikken langtfra har nået efterlønsalderen. Tværtimod: Nye spørgsmål trænger sig på.

I Nye spørgsmål om teknikken stiller 22 forfattere således en række spørgsmål, der kommer vidt omkring teknikken. Forfatterne har baggrund i mange forskellige fag og stiller spørgsmål om alt fra robotsæler, apps og videoovervågning til tænkning, kunst og tid. Bogen tilbyder ingen lette svar, men for et øjeblik skaber spørgsmålene et tiltrængt ophold, en tænkepause, et tankereservat, midt i tidens innovationsiver.

Pressen skrev

Erik Nicolaison Høy, lektørudtalelse

"Ingen nyere [bog, red.] har [...] beskæftiget sig så indgående og specifikt med teknik og teknologi set fra et humanvidenskabeligt synspunkt."

 

Sten Nepper Larsen, Information

"Anliggendet i antologien er ambitiøst, men også velgørende, thi det er en væsentlig opgave at ville samle de tænkendes - de skrivendes og læsendes - opmærksomhed i et forsøg på at afdække, hvordan vi møder verden i teknikkens tidsalder."

"fremragende"

"Redaktør Riis arrangerer et frugtbart møde mellem Heidegger og den franske antropolog og sociolog Bruno Latour"

"Den medicinske videnskabs- og teknologifilosof Jan Kyrre Berg Olsen Friis giver et forrygende spændende indblik i, hvordan radiologer ikke altid ser, at de fortolker de billeder, de tror, de blot beskriver."

"Sjældent lykkes det at flikke en gedigen antologi sammen i dette land. Det gør det denne gang"

Tilføjet til kurven

Gå til kassen