Aarhus Universitetsforlag
Cover

Nobelprisen går til ...

1903

En del af serien 100 danmarkshistorier (82) , og fagområdet


Forudbestil : 129,95 kr.

Tak for din interesse i Nobelprisen går til ...: 1903. Bogen udkommer 11. juli 2024. Hvis du udfylder denne formular, giver vi dig besked, når bogen kan leveres.

Tak for din forudbestilling. Du hører fra os når Nobelprisen går til ...: 1903 er klar til bestilling 11. juli 2024.

Køb abonnement
100 sider
Hardback
ISBN 978 87 7597 065 0

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Med hele ti videnskabelige nobelpriser ligger Danmark højt på den internationale rangliste, og fra læge Niels Finsen i 1903 til kemiker Morten Meldal i 2022 går der en lige linje, hvad angår excellent videnskab og samfundsengagement. De danske ”nobeller” har alle markeret sig som formidable forskere og brillante banebrydere med ønsket om at skabe en bedre verden med ny og nyttig viden. Samtidig har de brugt prisen til at sende et klart budskab fra forskningens frontlinje til magthaverne: Her går det godt – send flere penge! Nobelprisen varetages i dag af et omfattende system med fond, museum og eget mediehus, og prisen kan have betydelige politiske og økonomiske konsekvenser. Det er derfor aldrig ligegyldigt, hvem den næste nobelpris går til.

Tag til prisfest med Kristian Hvidtfelt Nielsen, lektor på Aarhus Universitet, og kom tæt på de danske laureater.

Thomas Oldrup

IMG 8503

Cand.mag. i historie og retorik. Thomas er ansvarlig for forlagets historieudgivelser og arbejder især med serien 100 danmarkshistorier, der ud over bøgerne omfatter videnspredning gennem en række partnere. Tidligere har han været dansk redaktør for bladet Alt om Historie, lavet radio, holdt foredrag, undervist og skrevet et hav af artikler og en halv snes bøger.

Thomas Oldrup

Redaktør

Telefon: +45 53 55 01 59

to@unipress.au.dk

Tilføjet til kurven

Gå til kassen