Aarhus Universitetsforlag
Cover

Det meningsfulde liv

En del af fagområdet


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

316 sider
Paperback
ISBN 87 7288 967 5

Redigeret af

Med bidrag af
, , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Engang var danskernes motto 'Intet nyt er godt nyt'. I dag er det 'Alt nyt er godt nyt'. Men tidens motto om forandring, fornyelse og individualistisk selvrealisering er begyndt at klinge hult, selv om det gentages af hundredvis af erhvervskonsulenter, terapeuter og åndelige vejledere. Flere og flere begynder at spørge sig selv: Er dette virkelig vejen til et meningsfuldt liv?

Antologien Det meningsfulde liv er skrevet af den unge generation af forskere og universitetsstuderende. Den belyser ud fra vidt forskellige fagtraditioner, hvordan over-individuelle forhold som teknologi, sprog, politik, kultur, videnskab, etik, natur, Gud og menneskelige fællesskaber er nødvendige for et meningsfuldt liv. Den viser, at det først er med disse sammenhænge, mennesker møder horisonter, som et meningsfuldt liv kan udfolde sig igennem - på samme måde som en sang kun kan udfolde sig gennem en stemme.

Bogen sætter dermed skarpt fokus på, hvorfor spændende oplevelser og selvrealiseringskurser ikke kan levere den vare, de lover os, og lede os frem til succes og mening - for skifter vi ikke fokus fra vores følelser og oplevelser til større horisonter, ender vi med at underminere betingelserne for det meningsfulde liv - både for os som enkeltpersoner og som samfund. I stedet for at lære kun at dyrke os selv, skal vi lære at dyrke haven, familien, det frivillige arbejde, kunsten og politik.

Det meningsfulde liv er skrevet af unge forskere og universitetsstuderende fra fagene medicin, teologi, samfundsvidenskab, filosofi, naturvidenskab og litteraturhistorie. Den formidler det akademiske tankegods på en lettilgængelig måde med mange eksempler fra hverdagslivet.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen