Aarhus Universitetsforlag
Cover

Mænd

Køn under forvandling

En del af serien Univers og fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

195 sider
Paperback
ISBN 978 87 7124 193 8

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Historien er fuld af store mænd: forfattere og feltherrer, sportsudøvere og statsmænd. Op gennem årene er vi blevet indprentet bestemte forestillinger om, hvordan mænd er - og bør være. Manden er fader, forsørger og formynder. Han er driftig og har et stærkt naturligt begær efter succes - og kvinder.

Mænd - køn under forvandling tegner et mere komplekst billede af mænd og mandighed. I dag indtager manden meget forskellige roller og positioner i samfundet, og spørgsmålet er, om der nu eksisterer en form for moderne og anderledes maskulinitet? Gennem en række konkrete nedslag gør bogen op med myter og fordomme om mænd og mandighed og demonstrerer det komplekse forhold mellem forestillinger om maskulinitet og konkrete udlevelser af maskulinitet.

Ud over at behandle emner som arbejdsliv, faderskab og sundhed sætter bogen fokus på ligestillingsdebatten og mere kontroversielle emner som mandlige voldsudøvere, prostitutionskunder samt krise- og depressionsramte mænd. Desuden rummer bogen en diskussion af forholdet mellem maskulinitet, etnicitet og faderskab - et emne, der ikke er skrevet meget om i Danmark.

Indholdsfortegnelse

Hvad er maskulinitet?

Mænd i historien

Mænd og ligestilling

Fra dreng til mand

Mænd, krise og depression

Faderskabet

Maskulinitet og etnicitet

Kroppe, seksualitet og medier

Mænd og prostitution

Mænd og vold

Mænd, sygdomme og aldring

Henrik Jensen

Henrik

Cand.mag. i litteraturhistorie. Henrik redigerer primært bøger inden for litteratur og miljøvidenskab og står bl.a. bag serierne Verdenslitteratur og Miljøbiblioteket. Henrik startede på forlaget som ung praktikant i 2007 og har været rundt i mange hjørner på forlaget. Derfor bliver der også stadig trukket på Henrik til udadrettede initiativer som konferencer, udstillinger og udsalg.

Henrik Jensen

Projektredaktør

Telefon: +45 53 55 06 67

hj@unipress.au.dk

Pressen skrev

Dennis Nørmark, Jyllands-Posten * * * *

"Kenneth Reinicke er ikke ude i noget kedeligt skyttegravsærinde, hvor vi nu skal have mere ondt af mændene og lidt mindre af kvinderne.

Faktisk er hans pointe, at begge køn vinder ved både at fokusere på det unikke, mænd kan bidrage med, og de kønsbestemte vanskeligheder, som de lider under. Også selvom de ikke selv vil indrømme det."

Søren Brunbech, lektørudtalelse

"Bogen viser, hvordan mænds livsbetingelser er under forandring og begreber som maskulinitet og mandighed er udfordret. Den giver et godt overblik over mandeforskningen i dag, der handler om at studere mænd i et kønsperspektiv, og den vil være vigtig til at kvalificere ligestillingsdebatten." 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen