Aarhus Universitetsforlag
Cover

Litteratur i virkeligheden

Guidet fælleslæsning

En del af fagområderne , , og


Forudbestil : 249,95 kr.

Tak for din interesse i Litteratur i virkeligheden: Guidet fælleslæsning. Bogen udkommer 03. maj 2024. Hvis du udfylder denne formular, giver vi dig besked, når bogen kan leveres.

Tak for din forudbestilling. Du hører fra os når Litteratur i virkeligheden: Guidet fælleslæsning er klar til bestilling 03. maj 2024.


208 sider
Paperback
ISBN 978 87 7219 706 7

Af
, og

Redigeret af

Med bidrag af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Guidet fælleslæsning er en måde at læse litteratur i fællesskab på. Den kræver ikke, at deltagerne forbereder sig eller har særlige litteraturfaglige kundskaber. En læseguide vælger de tekster, der læses højt på stedet. Der holdes pauser og stilles spørgsmål, og deltagerne deler deres umiddelbare læseoplevelser. Læsningen holdes levende og åben, man læser ikke for at finde frem til et svar, for at konstatere eller konkludere, men for at undersøge og udforske. Med prosa og poesi som afsæt etableres et rum for refleksion, stemninger og udfoldelse af tanker, følelser og erfaringer.

Litteratur i virkeligheden viser, hvordan guidet fælleslæsning kan få betydning for forandringsprocesser i mennesker, og hvordan man kan arbejde med litteratur som interventionsform på tværs af socialt arbejde, psykiatri, biblioteksvæsen, uddannelsessektor og civilsamfund. Forfatterne introducerer guidet fælleslæsning som metode, beskriver dens virkningsmekanismer og diskuterer dens teorier og baggrunde, men viser først og fremmest, at fælleslæsning tillader den enkelte at komme til stede på en mere fri og skabende måde.

Litteratur i virkeligheden er skrevet af litterat Mette Steenberg, stifter af Læseforeningen, sociolog Helene Forsberg-Madsen og antropolog Anne Line Dalsgård. Med efterord af Jane Davis, udvikler af metoden shared reading og grundlægger af organisationen The Reader.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen