Litteratur i bevægelse
Nye tilgange til verdenslitteratur
En del af serien Verdenslitteratur (2) , og fagområdet Litteratur
Redigeret af
Dan Ringgaard og
Mads Rosendahl Thomsen
Mere om bogen
Om bogen
Globaliseringen er slået igennem med fuld kraft - også inden for litteraturen, hvor studiet af den globaliserede verdenslitteratur har spillet en stadig større rolle siden slutningen af 1990'erne.
Denne antologi præsenterer nye tilgange til verdenslitteratur. Tilsammen tegner de en "bevægelsens poetik" og udpeger bevægelse mellem sprog, nationaliteter, kulturer og litterære former som et genkommende princip i verdenslitterære tekster. Dermed åbnes nye veje til nogle af verdenslitteraturens kerneområder: forfatterskaber med rod i mere end én nation, tekster skrevet på flere sprog, oversættelse, rejselitteratur, migrantforfattere, tosprogede forfattere og transnationale kulturinstitutioner.
Med bidrag af Jørn Erslev Andersen, Susan Bassnett, Horace Engdahl, Tabish Khair, Ingeborg Kongslien, Svend Erik Larsen, Vivian Liska, Patrick D. Murphy, Thomas Nolden og Rebecca L. Walkowitz.
Litteratur i bevægelse. Nye tilgange til verdenslitteratur er andet bind i serien Verdenslitteratur.
Henrik Jensen
Cand.mag. i litteraturhistorie. Henrik redigerer primært bøger inden for litteratur og miljøvidenskab og står bl.a. bag serierne Verdenslitteratur og Miljøbiblioteket. Henrik startede på forlaget som ung praktikant i 2007 og har været rundt i mange hjørner på forlaget.
Pressen skrev
Anders Juhl Rasmussen Kristeligt Dagblad
"Mads Rosendahl Thomsen fortsætter flot sit oplysningsprojekt om verdenslitteratur...bevægelse og bevægelighed analyseres overalt med sympati og nysgerrighed...samlet set er artiklerne både krævende og givende. De kræver en vis opmærksomhed af læseren, men belønner generøst opmærksomheden med nye synspunkter og iagttagelser."
Conni Boll Christensen Lektørudtalelse
"Central antologi om moderne verdenslitteratur skrevet af kompetente litteraturforskere."
Forlaget skriver:
28 oktober 2024
Bogtorsdag d. 14. november
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
30 september 2024
Bogtorsdag den 10. oktober
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
5 september 2024
Historien lever i Den Gamle By 5. og 6. oktober
HISTORIEN LEVER 2024 Mød Aarhus Universitetsforlag på den historiske bogfestival HISTOREN LEVER i Den Gamle By den 5. og 6.…