Aarhus Universitetsforlag
Cover

Litteratur i bevægelse

Nye tilgange til verdenslitteratur

En del af serien Verdenslitteratur (2) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

160 sider
Paperback
ISBN 978 87 7934 442 6

Redigeret af
og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Globaliseringen er slået igennem med fuld kraft - også inden for litteraturen, hvor studiet af den globaliserede verdenslitteratur har spillet en stadig større rolle siden slutningen af 1990'erne.

Denne antologi præsenterer nye tilgange til verdenslitteratur. Tilsammen tegner de en "bevægelsens poetik" og udpeger bevægelse mellem sprog, nationaliteter, kulturer og litterære former som et genkommende princip i verdenslitterære tekster. Dermed åbnes nye veje til nogle af verdenslitteraturens kerneområder: forfatterskaber med rod i mere end én nation, tekster skrevet på flere sprog, oversættelse, rejselitteratur, migrantforfattere, tosprogede forfattere og transnationale kulturinstitutioner.

Med bidrag af Jørn Erslev Andersen, Susan Bassnett, Horace Engdahl, Tabish Khair, Ingeborg Kongslien, Svend Erik Larsen, Vivian Liska, Patrick D. Murphy, Thomas Nolden og Rebecca L. Walkowitz.

Litteratur i bevægelse. Nye tilgange til verdenslitteratur er andet bind i serien Verdenslitteratur.

Henrik Jensen

Henrik

Cand.mag. i litteraturhistorie. Henrik redigerer primært bøger inden for litteratur og miljøvidenskab og står bl.a. bag serierne Verdenslitteratur og Miljøbiblioteket. Henrik startede på forlaget som ung praktikant i 2007 og har været rundt i mange hjørner på forlaget.

Henrik Jensen

Projektredaktør

Telefon: +45 53 55 06 67

hj@unipress.au.dk

Pressen skrev

Anders Juhl Rasmussen Kristeligt Dagblad

"Mads Rosendahl Thomsen fortsætter flot sit oplysningsprojekt om verdenslitteratur...bevægelse og bevægelighed analyseres overalt med sympati og nysgerrighed...samlet set er artiklerne både krævende og givende. De kræver en vis opmærksomhed af læseren, men belønner generøst opmærksomheden med nye synspunkter og iagttagelser."

Conni Boll Christensen Lektørudtalelse

"Central antologi om moderne verdenslitteratur skrevet af kompetente litteraturforskere."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen