Aarhus Universitetsforlag
Cover

Kunstig intelligens bagfra

En del af serien ScienceFaction (2) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

100 sider
Hardback
ISBN 978 87 7219 742 5

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

I kunstig intelligens prøver computere at afkode, hvad vi siger til dem. Efter mange års forsøg er det ved at lykkes, og de intelligente maskiner hjælper os nu med at oversætte vores e-mails, fylde vores kalendere ud og parkere vores biler. Teknologien er for længst flyttet ind bag skærmene lige foran os. Alligevel forbinder de fleste den med talende robotter og hurtigvækstende startups. Bagfra ser kunstig intelligens helt anderledes ud: Algoritmer tygger sig igennem millioner af data og regner baglæns for at lære af egne fejl. Og måske kan computerens sorte boks afsløre lige så meget om os selv som om kunstig intelligens og åbne vores øjne for, hvorfor en teknologi, der skulle gøre informationer til allemandseje, ender med at bære brænde til ulighedens bål.

Kunstig intelligens bagfra er støttet af Carlsbergfondet.

Maria Schaldemose Kristensen

Maria

Cand.mag. i idéhistorie med en bachelor i biologi og en master i retorik og formidling. Maria er ansvarlig for forlagets naturvidenskabelige udgivelser og særligt for udviklingen af serien ScienceFaction. Hun har tidligere arbejdet med formidlingsledelse, strategi og uddannelse. Maria kom til forlaget fra Energimuseet og har i flere år været gymnasielærer.

Maria Schaldemose Kristensen

Redaktør

Telefon: +45 31 17 66 78

msk@unipress.au.dk

Pressen skrev

Lektørudtalelse, DBC
"Interessant faglitteratur og blændende flot formidling er grundstenene i denne nye serie fra Aarhus Universitetsforlag, der giver forskerne pennen og lader dem fortælle om deres områder. Tonen er en fin kombination af faglig formidling med et personligt touch, hvilket giver en rigtig behagelig og flot formidlende læseoplevelse."

Ove Christensen, Kulturkapellet
”Anders Søgaard har skrevet en personlig bog om kunstig intelligens, hvor han også stiller nogle fundamentale spørgsmål til, hvad det vil sige at være menneske. Kunstig intelligens bagfra blander i en essayistisk stil, private erindringer og egen professionelle livshistorie med den kunstige intelligens historie, dens grundlæggende konstruktion og lidt om dens potentielle virkninger på samfundet”

DR P1, Vildt Naturligt
Podcast: "Er kunstig intelligens en slags evolution?"
20.03.2023

Tilføjet til kurven

Gå til kassen