Aarhus Universitetsforlag
Cover

Da livet opstod

En del af serien ScienceFaction (5) , og fagområdet


Forudbestil : 149,95 kr.

Tak for din interesse i Da livet opstod: . Bogen udkommer 09. september 2024. Hvis du udfylder denne formular, giver vi dig besked, når bogen kan leveres.

Tak for din forudbestilling. Du hører fra os når Da livet opstod: er klar til bestilling 09. september 2024.


96 sider
Hardback
ISBN 978 87 7219 664 0

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Emil Laust Kristoffersen fra Aarhus Universitet forsker i kunstig evolution og betingelserne for det allerførste liv.  

For omkring 4,6 milliarder år siden drønede to planeter sammen og skabte Jorden. Størknede sten gled rundt som sorte isbjerge i et rødglødende hav af magma, mens meteoritter hamrede ned over Jorden. Ikke ligefrem et ideelt scenarie for livets opståen – eller hvad? Over millioner af år forvandlede brandvarm vanddamp sig drypvis til hav. Livet opstod sammen med havet, og de ældste tegn på liv er forsteninger, som kommer faretruende tæt på den kaotiske tidsalder. DNA-analyser tegner et slægtskab mellem alt levende, og ved roden af stamtræet findes den sidste fælles forfader til alt liv på vores klode. Men her ender sporet blindt. Vi kan lede dybt i egne celler og forsøge at genskabe livets opståen i laboratoriet for at forstå, hvordan det kunne ske, men får vi nogensinde svaret?

Maria Schaldemose Kristensen

Maria

Cand.mag. i idéhistorie med en bachelor i biologi og en master i retorik og formidling. Maria er ansvarlig for forlagets naturvidenskabelige udgivelser og særligt for udviklingen af serien ScienceFaction. Hun har tidligere arbejdet med formidlingsledelse, strategi og uddannelse. Maria kom til forlaget fra Energimuseet og har i flere år været gymnasielærer.

Maria Schaldemose Kristensen

Redaktør

Telefon: +45 31 17 66 78

msk@unipress.au.dk

Tilføjet til kurven

Gå til kassen