Aarhus Universitetsforlag
Cover

Krøyer og Paris

Franske forbindelse og nordiske toner

En del af fagområdet


Forudbestil : 349,95 kr.

Tak for din interesse i Krøyer og Paris: Franske forbindelse og nordiske toner. Bogen udkommer 09. maj 2022. Hvis du udfylder denne formular, giver vi dig besked, når bogen kan leveres.

Tak for din forudbestilling. Du hører fra os når Krøyer og Paris: Franske forbindelse og nordiske toner er klar til bestilling 09. maj 2022.


342 sider rigt ill.
Hardback
ISBN 978 87 7219 543 8

Af
og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

’Lysets elsker’ kaldte en fransk kritiker i 1928 den store danske maler Peder Severin Krøyer, der i mere end to årtier havde nær tilknytning til den franske kunstscene. Krøyer kom første gang til Paris i 1877, og hans mange breve fortæller om, hvilken betydning den franske kunst havde ikke blot for Krøyers egen udvikling som maler, men også for kunstnerkolonien i Skagen og dansk kunsthistorie. I Krøyer og Paris beskriver de to kunsthistorikere Mette Harbo Lehmann og Dominique Lobstein Krøyers kunstneriske udvikling fra akademiets guldaldertradition til naturalismen og det moderne gennembrud. De viser, hvordan inspirationen fra Frankrig kan spores i hans maleteknik og i friluftsmalerierne fra Skagen og peger på, hvordan den franske naturalisme satte sig spor i Krøyers særlige stil.

Bogen ledsager udstillingen Krøyer og Paris – franske forbindelser og nordiske toner, der vises på Skagens Museum fra den 13. maj til 18. september 2022, men er også et selvstændigt bidrag til forskningen i P.S. Krøyer værker og hans franske forbindelser.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen