Aarhus Universitetsforlag
Cover

jerusalem

En del af serien vide verden ,


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

288 sider ill.
Paperback
ISBN 978 87 7124 113 6

Redigeret af
og

Med bidrag af
, , , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

"Jerusalem er på mange måder et monument over de værste menneskelige egenskaber og følelser: had, fanatisme, jalousi, besiddertrang og magtfuldkommenhed, opført i overensstemmelse med religionernes inderste, sorte kerne: den ikke-eksisterende anerkendelse af andres sandheder og dermed en fuldkommen mangel på evne til at dele. Man skulle tro, det måtte være en grim by. Men det er det ikke."

Martin Krasnik, citat fra bogen

Indholdsfortegnelse

Pia Tafdrup Jerusalem. Utopi eller rå realitet.

Kasper Bro Larsen Pilgrimsgang. Palmesøndagsvejen og Via Dolorosa.

Heidi Laura Jøderne. De mange slags.

Jakob Skovgaard-Petersen Al-Haram. Klippen, hvor konflikterne sprang.

Michael Bach Henriksen Bøgerne. I forfatterens fodspor.

Steffen Jensen Kvartererne. Sammen hver for sig.

Poul Joachim Stender Smagværdigheder. Sansernes hovedstad.

Søren Holst Under byen. Fortidens sten og nutidens ideer.

Naser Khader Østjerusalem. Mellem den grønne linje og den grå mur.

Martin Krasnik Fantasibyen. Gode steder at drømme.

Peter Lodberg Kristendomme. Mangfoldige og truede arter.

Allan Sørensen Ungdommen. Det folkelige Vestjerusalem.

Herbert Pundik Grænsen. Den delte by.

Læseprøve

Læs Kasper Bro Larsens kapitel om Pilgrimsgang.

Pressen skrev

Flemming André Philip Ravn, Weekendavisen

"[Michael Bach] Henriksens kapitel er velskrevet. Det appellerer til litteraturelskere, når han skriver om at gå i kendte forfatteres fodspor."

"Med sikker pen analyserer Heidi Laura Jerusalems forskelligheder."

"Med lyrisk finesse lykkes det forfatteren Pia Tafdrup at indfange stemningen i en by, der er skudt op midt i ørkenen, fordi der var vand i undergrunden."

"Antologien er interessant læsning. Den indeholder en bred vifte af viden samt troværdige og indfølende stemningsportrætter. Dens styrke er forfatterne, der alle er kendere, hvis meget forskelligartede baggrunde og subjektive erfaringer kommer fint til udtryk."

Adam Holm, Kristeligt Dagblad

"[...] der er tidspunkter i tilværelsen, hvor man må kapitulere over for stærkere kræfter, i dette tilfælde den åndelige overmagt, der viser sig i denne udgave af  AarhusUniversitetsforlags vellykkede Vide Verden-serie. Serien har sat en ny standard for danske rejsebøger med en begavet hybrid af kulturhistorie, featurejournalistik og praktiske anbefalinger."

"[...] generelt holder udgivelsen et højt niveau, og den er en fortrinlig kilde til fordybelse i Jerusalems boligkvarterer, gastronomi, ungdomskultur, religiøse prægning, skønlitteratur, jødiske forskelligheder, kristen mangfoldighed og palæstinensiske skæbner i en delt by, der beherskes af israelske tropper.

Vi får byen gennemgået, gennemlyst og gennemtygget ned til mindste detalje både fysisk og mentalt."

"At der er plads til blodig historie, identitetspolitik og omstridte grænsedragninger i en bog, der også byder på adresser på konditorier og små fif til besøg i kirker og moskéer, vidner om stor alsidighed.

Blandingen af begejstring og indsigt, som bæres af skribenternes blik for nuancerne, får selv en koldhjertet " tel avit" som undertegnede til at blive blød i knæene. Jeg fristes til at istemme det urgamle ordsprog: Næste år i Jerusalem.

Nu med guidebog." 

Peter Hagmund, Fyens Stiftstidende

"Aarhus  Universitetsforlags fremragende serie Vide Verden er nået til Israel. Heldigvis"

"[...] som i de andre bøger i Vide Verden-serien holder forfatterne et konstant højt niveau. Skribenterne kender virkelig Jerusalem: De sære steder. De skjulte caféer. De indre spændinger. "Jerusalem" er derfor - ligesom de andre titler i Vide Verden-serien - langt mere end en traditionel turistguide. Heldigvis." 

Kirsten Emdal. lektørudtalelse

"Denne bog kan både bruges af den rejsende, som planlægger en ferie til Jerusalem, og [...] den, som blot er interesseret i byens spændende kultur og historie."

"En fantastisk velskreven indgang til byen Jerusalem."

"[...] en bog man sluger fra første side." 

Helle Poulsen, Bibliana

"Alt er anderledes, end man troede, intet ser helt ud, som man forestillede sig. Først hjemme sættes man sammen igen, man opdager, hvad det gjorde ved én at være der. I den proces er denne Jerusalem-bog et godt værktøj.

Den samler op på indtrykkene, man bliver klogere på det, man ikke forstod, og den skærper opmærksomheden. For Jerusalem bliver ved med at dukke op, ikke kun i tanken, men også i den hjemlige debat.

Alle 13 bidragydere har et passioneret forhold til den hellige by."

"Jerusalem Vide verden vil jeg vende tilbage til igen og igen. Den er fuld af passion, spækket med fakta, gode fotos og instruktive kort." 

Andreas Pilekjær, Figenbladet. Studenterbladet på teologi og religionsvidenskab, Aarhus Universitet

"Underfuld by udlægges entusiatisk"

"Jerusalem-aficionados skriver en ny type dansk rejsebog, om menneskene, religionerne, maden, kvartererne og den allestedsnærværende kamp om sandt og falsk, i den by, som har grebet dem. Og læseren gribes med.

"[...] at byen har virket stærkt på hver og én af skribenterne, lades læseren aldrig i tvivl om. Netop dette er bogens store force. Format og koncept er tænkt nyt i forhold til gængse rejsebøger"

"[kan] både anvendes som praktisk guidebog på turen og forberedende læsning inden afrejse."

"de enkelte skribenter [er] tydeligvis levende optagede af denne sære by, hvilket er et stort plus. Men entusiasme alene gør ingen vellykket rejsebog. Skal man have kort og klog besked, skal der være ekspertise bag ordene, og det er her Vide Verden-serien bygger på det nye og indlysende rigtige koncept at lade hvert tema udfoldes af en ekspert inden for netop dette felt"

"Når man således begiver sig ud i Jerusalems vrimmel med denne bog, har man dermed taget tretten eksperter under armen, som generøst deler ud af deres viden og erfaringer."

"[...] når både filioque-striden, den grønne linje og det hasmonæiske dynasti kan klares i et snuptag, så det fremstår både klart og koncist, hænger det vel at mærke sammen med, at størstedelen af bidragyderne er dygtige skribenter."

"Rejs til Jerusalem og tag denne bog med dig."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen