Aarhus Universitetsforlag
Cover

Interpretive Description

En anvendelsesorienteret forskningsmetodologi

En del af fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

230 sider
Paperback
ISBN 978 87 7219 440 0

Redigeret af
og

Med bidrag af
, , , , , , , , , , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Forskning i sundhed kan ændre menneskers liv ved at kurere sygdomme eller hjælpe med at håndtere dem. Men ofte overser sundhedsforskere patienters, pårørendes og sundhedsprofessionelles erfaringer med sygdomsforløb og behandling som en vigtig kilde til ny viden, der kan forkorte vejen tilbage til et normalt hverdagsliv.

Antologien Interpretive Description introducerer den praksisnære kvalitative metodologi af samme navn for danske forskere og studerende, der ønsker at skabe anvendelsesorienterede resultater inden for klinisk sundhedsforskning. I bogen indfører 22 forskere læseren i den teoretiske baggrund for metodologien og guider systematisk til brugen af den inden for sygepleje, medicin, antropologi og sociologi.

Bogens forfattere præsenterer også flere empiriske studier og giver eksempler på, hvordan metodologien kan informere sundhedsprofessionelle såsom sygeplejersker, læger, fysioterapeuter og socialrådgivere, så de bliver bedre til at behandle, lindre og rehabilitere deres patienter.

Pressen skrev

Vibeke Juul Morrison, Forstyrrelsen
"Bogen formår at finde den rette balance mellem "bare" at være en oversættelse af det originale værk om en forskningsmetodologi, og at være en overfladisk behandling af relevant teori. Ifølge Sally Thorne, metodologiens udvikler, er denne bog "en guldgrube" af metodologisk inspiration, der giver læseren praktisk vejledning til at udvikle og gennemføre kvalitative studier, der kan besvare forskningsspørgsmål med relevans for klinisk praksis. En holdning, jeg kun kan være enig i."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen